Vágólapra másolva!
Az új menedzser keresésével megbízott, egykori liverpooli legenda szerdán úgy nyilatkozott, szívesen leülne a Rafa Benítez által üresen hagyott menedzseri székbe. Dalglish 1991-ben zavaros körülmények között távozott a klubtól, legutóbb pedig 2000-ben dolgozott vezetőedzőként a skót Celticnél.

A Liverpool utánpótlás-akadémiáján dolgozó Dalglisht Christian Purlow általános igazgató kérte fel, hogy legyen a menedzsment segítségére az új vezetőedző kiválasztásában. A skót szakember szerdán azonban általános meglepetésre saját magát ajánlotta az Internazionaléhoz távozó Rafa Benítez utódának.

Állítása szerint ő képes lenne rá, hogy a klubnál tartsa a legnagyobb sztárokat, így Steven Gerrardot és Fernando Torrest, akiket a Real Madrid, a Barcelona, illetve az Internazionale csábít, és az idei sikertelen szezon (hetedik hely a Premier League-ben, búcsú a csoportkör után a Bajnokok Ligájától) után nem lenne meglepő, ha távoznának. Csodát azonban a skót sem tehet, azzal ugyanis ő is tisztában van, hogy a klub anyagi lehetőségei igen korlátozottak, így nagy erősítésekre nem futja.

Az 59 éves Dalglish veretes múlttal büszkélkedhet az Anfield Roadon. 1977-ben a Celtictől érkezett Liverpoolba, ahol 1989-ig maradt, és ez idő alatt hét bajnoki címet nyert a csapattal, melynek mezében 355 bajnoki mérkőzésen 118 gólt rúgott. Emellett nyert egy FA-kupát, három Ligakupát és háromszor Bajnokcsapatok Európa Kupáját (BEK) is.

Az 1985-ös Heysel-tragédia után játékosedzőként vette át az addigi menedzser Joe Fagan helyét, és a következő évben mindjárt duplázni tudott a csapattal, megnyerve a bajnokságot és az FA-kupát is. 1991-ben azonban úgy döntött, hogy szakít a futballal, ezért lemondott a menedzseri posztról, ennek ellenére, még ugyanebben az évben leült a Blackburn kispadjára, mellyel 1995-ben megnyerte a Premier League-t.

Forrás: AFP

Eztán még begyűjtött egy FA-kupa-győzelmet és egy bajnoki második helyet a Newcastle csapatával, majd egy szezont nevelőegyesülete, a Celtic kispadján töltött. Itt azonban csak második lett a bajnokságban, emiatt távoznia kellett glasgow-i klubtól.

2009-ben visszatért Liverpoolba, és a csapat akadémiáján vállalt munkát.