Vágólapra másolva!
Joszi Benajun szenvedélyes kirohanást intézett volt edzője, Rafael Benítez ellen. Az izraeli középpályás azt mondja, a spanyol edző azon mesterkedett, hogy összeugrassza őt a szurkolókkal, és kizárólag miatta döntött úgy, hogy távozik a Liverpooltól.

A nemrégiben az angol bajnok Chelsea-hez igazolt Benajun azt állítja, Benítez az utóbbi években lerombolta az önbizalmát, és egyáltalán nem tisztelte őt. "Már régen eldönöttem, hogy szerződésem lejárta után távozom Liverpoolból, mégpedig Benítez miatt" - nyilatkozta az angol News of The World című újságnak. "Soha nem kezelt az érdemeimnek megfelelően, hiába találtam csereként beállva a kapuba, biztos lehettem benne, hogy legközelebb is kimaradok a kezdőből, amikor pedig a szurkolók a csapatba követeltek, Benítez azt mondta nekem, nem érti a közönséget."

A 30 éves válogatott középpályás ezután sorolni kezdte a példákat, mikor bánt vele méltánytalanul Benítez. Említette a Lyon és a Fulham elleni meccseket, amikor szerinte jól ment neki a játék, mestere azonban leszólta a teljesítményét, vagy amikor a Birmingham meccs előtt már egy hónapja nem játszott, Benítez mégis csak a kezdés előtt két órával mondta meg neki, hogy kezdő lesz.

"Folyamatosan próbálta lerombolni az önbizalmat, nagyon boldogtalan voltam, és bár a klub iránti tiszteletem miatt soha nem panaszkodtam a nyilvánosság előtt, a játékostársak és a vezető tudták, hogy miylen rosszul magam" - mondta Benajun, aki szerint Albert Riera és Xabi Alonso hasonló okok miatt távozott a klubtól. "Benítez ugyanúgy próbált megtörni, ahogy Rieirát megtörte. Azt akarta elérni, hogy támadjam őt a nyilvánosság előtt, és ezáltal a szurkolók ellen fordítson, de én inkább csöndben maradtam. Úgy éreztem, csak arra vár, hogy hibát kövessek el, amit aztán ellenem fordíthat."

A rosszul sikerült szezon után Benítez elhagyta a Liverpoolt, és az Internazionaléhoz szerződött, ám mint Benajun mondja, ő már korábban megállapodott a Chelsea-vel. "Nem kockáztathattam, hogy Benítez esetleg mégis marad a klubnál. Távozása jót tesz a Liverpoolnak, de számomra túl későn vált biztossá."

Kérdés, hogy Benajunnak mennyire lesz biztos helye a Liverpoolnál erősebb játékoskerettel rendelkező Chelsea-ben, a játékos szerint azonban nem ez a lényeg. "Nem vagyok hülye, tudom, hogy mennyi remek játékosa van a Chelsea-nek, és milyen nehéz lesz bekerülni a csapatba. Számomra az a fontos, hogy tisztelettel bánjanak velem. Carlo Ancelotti egy fantasztikus szakember, aki tudja, hogyan kell bánni a játékosokkal."