Vágólapra másolva!
A madridi állatkert megvenné az oberhauseni tengeri akváriumból Pault, a vébémeccseket hibátlanul megjósoló pszichopolipot, írja az AS című spanyol napilap.

Bárkinek segít a digitális pszichopolip

A spanyol főváros állatkertje nem csak pénzt adna a világ leghíresebb polipjáért, hanem egy másik állatot is felajánlott a németországi tengeri akvárium üzemeltetőjének.

Spanyolországban a vébédöntő után hihetetlenül népszerű lett a nyolckarú jós, aki összesen nyolc mérkőzésre tippelt a világbajnokság során, és valamennyinek a győztesét eltalálta. A mérkőzések között ott volt a július 11-i Hollandia - Spanyolország vb-döntő is, amire, mint később kiderült, helyesen, spanyol győzelmet jósolt.

Ha Paul valóban Madridba költözik, akkor óriási érdeklődésre tarthat számot, a spanyol drukkerek ugyanis már alig várják, hogy kifejezhessék neki hálájukat.

Megmondta, hogy a spanyolok fognak nyerni

Állatvédők ugyanakkor azt kérik a spanyol kormánytól, hogy amennyiben Pault elköltöztetik Oberhausenből, akkor biztosítsanak számára nyugodt életkörülményeket, ahol nincs kitéve a kíváncsi látogatók állandó zaklatásának.