Vágólapra másolva!
A Liverpool négy évre szóló szerződést kötött az angol válogatott szélsővel, Joe Cole-lal, aki hét év után távozik a Chelsea-től.

A Liverpool FC hivatalos honlapja hétfőn délután adta hírül, hogy klub megegyezett Joe Cole-lal. A játékos szerződésének aláírásához már csak a sikeres orvosi vizsgálat hiányzik.

Cole a második nyári igazolása Roy Hodgsonnak, a Liverpool újdonsült menedzserének, aki korábban már megszerezte a Standard Liége szerb támadóját, Milan Jovanovicot. Cole döntése azért lehet meglepő, mert az Európa Ligában induló Liverpool mellett hívta az egyaránt Bajnokok Ligája-szereplő Arsenal és Tottenham is. Olyannyira, hogy a világbajnokság előtt még arról szóltak a hírek, hogy heti 80 ezer fontos fizetést kialkudva előszerződést írt alá Arséne Wenger csapatával.

A Guardian információi szerint a középpályás Liverpoolban heti 90 ezer fontot fog keresni, és érkezése maradásra bírhatja a Real Madriddal hírbe hozott Steven Gerardot, illetve Fernando Torrest is.

Cole 2007 óta többször volt sérült, műteni is kellett. A 2009-10-es szezonban mindössze 14 Premier League-mérkőzésen lépett pályára. Ennek ellenére is bekerült Fabio Capello angol válogatottjába, és ott lehetett a dél-afrikai világbajnokságon.

A 28 éves játékos 2003-ban a West Ham Unitedtől került a Chelsea-hez, ahol hét idényt töltött. Háromszor nyert bajnokságot, kétszer FA-kupát a londoniakkal, valamint 2008-ban bejutott a csapattal a Bajnokok Ligája döntőjébe.

2002 óta minden világversenyen tagja az angol nemzeti csapatnak, 56 válogatott mérkőzésen tíz gólt lőtt.