Vágólapra másolva!

Háromszor visszafújt büntető és bírófojtogatás egy chilei focimeccsen

A játékvezető fojtogatásáért lett kiállítva a chilei másodosztályban szereplő Rangers játékosa, José Pedroso, aki az eset után nem kért bocsánatot, inkább visszavonult. Nem csak Pedroso támadása miatt maradt emlékezetes a Concepcion-Rangers meccs, mivel Marcelo Miranda játékvezető háromszor is visszafújt egy, a második játékrész közepén megítélt tizenegyest .

Őrült meccset játszott egymással a chilei labdarúgó-bajnokság másodosztályának déli csoportjában a harmadik helyen álló Concepcion és az utolsó előtti Rangers. A gól nélküli első félidő után a hazaiak a 64. percben, Vergara góljával szerezték meg a vezetést, majd tíz perc múlva büntetőhöz jutott a Concepcion, és az igazi bonyodalmak ekkor kezdődtek.

Hiába rúgta be a hazai játékos a tizenegyest, Marcelo Miranda játékvezető a 16-oson belülre szaladók miatt megismételtette a büntetőt, amit másodjára a kapus kivédett, de Miranda ezt is visszafújta. A Concepcion váltott, a korábban a Middlesbrough-nál is megfordult Hamilton Ricard állt a labda mögé, aki a főszereplővé előlépő bíró miatt szintén kétszer próbálkozhatott, és mivel másodjára becsapta a kapust, a hosszú tortúra végén 2-0-ra alakította az állást.


A vendégeknél elszakadt a cérna, amit pár perccel később egy durva belépő is jelzett, az esetet követő tumultusban pedig José Pedroso hátulról fojtogatni kezdte a játékvezetőt, aki meglehetősen nyugodtan reagált a támadásra, de kiállította az elborult agyú játékost, akit úgy kellett lefogni, hogy ne menjen neki még egyszer Mirandának.

A meccset végül egy újabb Ricard-büntetővel 3-0-ra nyerte a Concepcion, Pedroso pedig úgy nyilatkozott, hogy nem kér bocsánatot az eset miatt, inkább visszavonul a labdarúgástól.