Vágólapra másolva!
Nem tudott megegyezni Diego Maradona az Argentin Labdarúgó Szövetség elnökével, Julio Grondonával, így a legendás labdarúgó valószínűleg nem irányítja tovább hazája válogatottját. Az új kapitány - egyelőre egy mérkőzés erejéig - Sergio Batista lehet.

Maradona még vasárnap, a venezuelai Ezeiza repülőtéren nyilatkozott az America TV kamerái előtt, s elmondta, nem engedi, hogy segítőihez hozzányúljanak. "Ha valakit el akarnak távolítani a stábból, akkor távozom" - erősítette meg.

A legnagyobb argentin napilap, a Clarín szerint Maradona hétfőn találkozott Julio Grondonával, ám az elnök olyan kondíciókat szabott - jóformán egész stábját gyúrótól az orvosig elvette volna mellőle -, amelyeket a szakvezető nem fogadhatott el.

Maradona közvetlen segítőinek - Hector Enrique és Alejandro Mancuso pályaedzőnek, illetve Fernando Signorini és Javier Vilamitjana erőnléti edzőnek - a szerződése amúgy is csak 2010 októberéig szólt, így ezeket gyakorlatilag nem újította meg a szövetség.

Az Ole internetes kiadása szintén arról számolt be, hogy a megbeszélés válással végződött, augusztus 11-én Írország ellen már Maradona egykori csapattársa, Sergio Batista ülhet a kispadon. Batista korábban már jelölt volt a posztra, eddig az U20-as és az olimpiai csapat irányításáért volt felelős.

Hogy a munkát folytathatja-e tovább, nem tudni, a lapok szerint Alejandro Sabella, Miguel Ángel Russo és Diego Simeone is esélyes lehet a kapitányi posztra.

A Clarín megjegyzi, hogy Grondona, az argentin futball teljhatalmú ura nem rúgta ki még soha válogatott edzőjét, inkább olyan helyzetet teremtett, hogy az aktuális szakvezető önmagától távozzon. Korábban hasonlóképpen vált meg Menottitól is, aki fizetésemelést kért, Grondona pedig a korábbinál is kevesebb pénzt ajánlott neki.