Társoldalunk:

Domenech utóda felelősséget vállal az eredményekért

2010.07.28. 16:20

Bár Laurent Blanc, a francia fociválogatott új szövetségi kapitánya a 2014-es vb-ig kötött szerződést, lemond posztjáról, ha csapata elbukja a 2012-es Európa-bajnoki kvalifikációt.

"Kijutunk, vagy megyek" - nyilatkozta Blanc a L'Equipe című sportnapilap szerdai számában. "Az eredmények fognak dönteni. Úgy vagyok vele, ami nem megy, nem kell erőltetni."

Bár a 44 éves szövetségi kapitány szerződése túlnyúlik a selejtezőkön, a szakember ragaszkodik ahhoz, hogy felelősséget vállaljon az esetleges eredményekért.

A korábban játékosként világ- és Európa-bajnokságot nyert tréner kifejtette, hogy a válogatott körül kialakult szexbotrányban leginkább érintett Franck Ribéry és Karim Benzema játékára is szüksége lenne: "Óvatosan kell eljárni az ügyben. Van, hogy fél vagy egy évig elhúzódik egy ilyen ügy, de természetesen ejthetik is a vádakat. Mindenesetre remélem, hogy Ribéry és Benzema fontos tagja lesz a válogatottnak."

A franciák a selejtezőkben a románokkal, a bosnyákokkal, a fehéroroszokkal, az albánokkal és a luxemburgiakkal találkoznak a D csoport küzdelmeiben.

KAPCSOLÓDÓ CIKK