Vágólapra másolva!
Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere kiállt a szurkolók által rendszeresen támadott tulajdonosok, a Glazer család mellett. A szakvezető szerint az amerikaiak gondos tulajdonosok és mindig adtak neki pénzt új játékosokra.

Ferguson azzal kapcsolatban nyilatkozott a Sky Sportsnak, hogy az amerikai Forbes magazin leggazdagabb klubokat felsorakoztató listáját a Manchester United vezeti, 1,18 milliárd fontos becsült értékkel. Az összeállításban viszont azt nem említik, hogy a klubnak 700 millió font adóssága van, ami miatt a tulajdonosokat rengeteg támadás érte a szurkolók részéről. Ennek egyik leglátványosabb formája a klub régi, zöld-sárga színeinek viselése a hivatalos piros-fehér-fekete helyett.

Ferguson azonban most kiállt a klubot 2005-ben megvásároló tulajdonosok mellett, kijelentve, hogy amennyire az racionálisan elvárható, annyira igenis jó tulajdonsai Glazerék a Manchester Unitednak, ami leginkább abból látszik, hogy az átigazolási piacon mindig számíthatott rájuk.

"Az adósság együtt jár a klubbal, amikor valaki megveszi. Mindenki pontosan tudja, hogy nincs üzlet adósság nélkül" - utalt Ferguson a drukkerek által leginkább kifogásolt problémára. "És miután esetünkben egy futballklubról van szó, ennek a megítélése sokkal rosszabb a médiában, mint más cégek esetében."

Ferguson szerint nem sportszerű a klubra sok pénzt áldozó tulajdonosokat támadni, hiszen bárki más megvehette volna a klubot, és lehet, hogy ugyanez lenne a helyzet. "Azt kell mondjam, hogy jól végzik a dolgukat. Támogatnak engem, mint menedzsert és támogatják a játékosokat is. Engem például egyetlen egyszer sem utasítottak el, amikor pénzt kértem tőlük egy játékosra. Megyünk tovább azon az úton, amelyiken eddigi is mentünk, és, amelyiken a sikereket elértük."

Ferguson egy, a CNN-nek adott interjúban beszélt a majdani visszavonulásról is. Mint elmondta, ez lesz a 24. szezonja a Manchester United élén, és egyelőre nem tervezi, hogy befejezné edzői pályafutását. "Addig csinálom, amíg bírom erővel és egészséggel" - mondta a 68 éves edző. "Jó helyem van, egy csodálatos klubnál dolgozhatok, ami állandó kihívást jelent. Itt ugyanis mindig a legjobbnak kell lenni. Egyszer persze majd eljön az ideje, amikor abba kell hagyni, de még fogalmam sincs, hogy ez mikor lesz."

A skót szakember azt is elmondta a CNN-nek, hogy egyszer már megpróbált visszavonulni, de nem volt jó ötlet. "Pár évvel ezelőtt megpróbáltam abbahagyni, de teljes katasztrófa lett belőle. A feleségem vett rá, hogy gondoljam meg magam, és tökéletesen igaza volt. Ha majd eljön az idő, azt hiszem, a klub jó állapotban lesz."