Vágólapra másolva!
Németország nyerte az U20-as női labdarúgó-világbajnokságot, miután a bielefeldi döntőben 2-0-ra verte Nigériát. A győztes csapatban 79 percet töltött a pályán a magyar Dzsenifer Marozsán, aki gólpasszt adott Alexandra Poppnak a nyolcadik percben.

Remekül kezdte a döntőt a tornán veretlenül menetelő német csapat, a nyolcadik percben Popp fejelt a nigériai térfél közepén Marozsánhoz, aki rávezette a labdát a védőkre, majd a 16-os előtt külsővel Popphoz passzolt, aki becsúszva a hosszú sarokba lőtt. Az első afrikai női csapatként egy FIFA-torna döntőjébe jutó nigériaiak legígéretesebb lehetősége Orji előtt adódott, aki éles szögből lőtt, de Schult kapus fölé tolta a labdát.

A második félidőben mindkét csapatnak megvoltak a helyzetei, azaz izgalmas volt a meccs, amely a 89. percben dőlt el: egy szöglet után Kulig fejese a kapufáról Ohale hátára, majd onnan a kapuba pattant. Németország az első csapat lett, amely hazai pályán nyerte meg az U20-as vébét, és a németek az egyéni elismeréseknél is taroltak, mivel a tíz gólig jutó Popp a legjobb játékosnak járó Aranylabdát és a gólkirályi címet is begyűjtötte. A bronzérmet a Kolumbiát 1-0-ra legyőző Dél-Korea szerezte meg.

Forrás: AFP

Marozsán (jobbra) a hatból öt meccsen játszott

Marozsán - akinek édesapja egykoron Siófokon és Kispesten játszott, valamint négyszer tagja volt a magyar válogatottnak - a hatból öt meccsen játszott a vébén, egy góllal és három gólpasszal zárt.

A 18 éves Marozsán a két évvel ezelőtti U17-es világbajnokságon mutatta meg először tehetségét a futballvilágnak, amikor az új-zélandi tornán hat találattal gólkirály lett. A bronzérmes német válogatott akkor még csak tizenhat éves játékosát választották a vb második legjobb futballistájának, s az egyéni kitüntetéseket - az Aranycipőt és az Ezüstlabdát - Franz Beckenbauer adta át neki.