Vágólapra másolva!
A New York Red Bulls kedden mutatja be a klub legújabb játékosát, a Barcelonától a nyáron távozó Rafael Marquezt, írja Goal című blogjában a New York Times.

Marquezt kedden mutatják be ünnepélyes keretek között a Red Bull Arenában tartott sajtótájékoztatón. A védővel szombaton közös megegyezéssel bontott szerződést klubja, a Barcelona, és egy kis ünnepség keretében búcsúztatták el a Nou Camp stadionban.

"Régóta dolgoztunk a játékos szerződtetésén" - mondta Erik Soler, a Red Bulls általános igazgatója. "Most, hogy sikerült nyélbe ütnünk, érthető, hogy boldogok vagyunk. Nagyon jó üzletet kötöttünk."

A mexikói védő a klub harmadik "meghatározó játékosa" (Designated Player) lesz, a 2007-ben igazolt kolumbiai Juan Pablo Angel és a júliusban szerződtetett francia világ- és Európa-bajnok, Thierry Henry után. A mexikói válogatott 31 éves csapatkapitánya 2003 óta játszott a Barcelonában, a klubbal, többek között, négyszer nyert bajnokságot és kétszer hódította el a Bajnokok Ligáját.

Marquez alapvetően középső védő, de a Barcelonában (és a válogatottban is) gyakran játszott védekező középpályást. Ha kell, a kapu előtt is feltalálja magát, ahogy tette azt a házigazda ellen a dél-afrikai világbajnokságon.