Vágólapra másolva!
Majdnem két pontjába került egy súlyos védelmi hiba a Ferencvárosnak Kecskeméten, de egy jól eltalált lövéssel Adbi a hajrában eldöntötte a mérkőzést.

NB I, 2. forduló:
Kecskeméti TE-ERECO - Ferencváros 1-2 (1-1)
Kecskemét, Széktói Stadion, négyezer néző, v.: Bede
Kecskemét: Holczer - Némedi, Balogh B., Lambulic, Farkas I. - Litsingi, Ebala, Cukic (Dosso, 75.), Savic (Csordás, 80.) - Foxi (Wilson, 80.), Tököli
Ferencváros: Ranilovic - Csizmadia, Balog Z., Tutoric, Junior - Andrezinho (Tóth B., 61.), Maróti, Stanic (Pisanjuk 86.), Rósa - Kulcsár D. (Abdi, 75.), Heinz
gól: Tököli (45.), illetve Rósa (4.), Abdi (87.)
sárga lap: Ebala (41.), Cukic (70.), illetve Csizmadia (49.), Heinz (67.)

Az első félidőben a Ferencváros Rósa szemfüles góljával vezetést szerzett, majd kézben tartotta a meccset, egészen a szakasz hajrájáig, amikor óriásit hibázott a védelem. Csizmadia elnézett egy előreívelt labdát, majd karambolozott Raniloviccsal, Tököli pedig az üres kapuba gurított.

Fordulás után a Kecskemét rohamozott, a hazai drukkerek elégedettek lehettek a futómennyiséggel és a látvánnyal is, a helyzetkihasználással azonban nem.

A végjátékban a Fradi Tutoric oldalhálóba fejelt labdájával figyelmeztetett, majd a csereként beállt Adbi 22 méterről, álló helyzetből eleresztett lövésével be is talált. Az utolsó pillanatokban még a kecskeméti Holczer kapus is előrement fejelni, hiába.

"Két kapuralövésből két gólt rúgott a Fradi, ezzel nem tudunk mit kezdeni" - mondta a Sport1 TV-nek a meccs legjobbjának választott Tököli Attila, míg a KTE edzője, Urbányi István szerencsésnek nevezte a vendégeket, akik "egy jól eltalált lövéssel" megszerezték a három pontot.


"Az Adbi nem egy könnyű gyerek, néha nehéz vele, de ha így dolgozik tovább, akkor sokra viheti" - mondta a győztes gól szerzőjéről Prukner László, a Ferencváros edzője, hozzátéve, hogy a lövés egy egyéni megmozdulás volt, nem pedig kidolgozott játékhelyzet.