Vágólapra másolva!
Az olasz élvonalbeli klubok közül eddig a Juventus költötte a legtöbbet új igazolásokra, de a torinóiak szeretnék még tovább erősíteni a csapatot. Luigi del Neri egy balhátvédet és egy szélsőt is szerződtetne - és a brazil Michel Bastos mindkét poszton bevethető.

A Juventus számára korán kezdődött az idény, hiszen a klubnak már az Európa Liga selejtezőjében pályára kellett lépnie. Az ír Shamrock Rovers ellen gond nélkül jutott tovább a csapat, ám ahhoz, hogy a bajnokságban is versenyben lehessen a dobogós helyezésekért, további erősítésekre van szükség.

Az új edző, Luigi Del Neri a 4-4-2-es játékrendszert favorizálja, amihez klasszikus szélsők is kellenek, ráadásul a keretből még egy balhátvéd is hiányzik - már ha a veterán Fabio Grosso a várakozásnak megfelelően valóban távozik az egyesülettől. Sokáig úgy tűnt, hogy a szélsőkérdést a Juventus a szerb Milos Kraszics megszerzésével fogja megoldani: a torinóiak heteken keresztül tárgyaltak a CSZKA Moszkvával, de sehogyan sem tudtak megegyezni az oroszokkal.

Így aztán a Tuttosport értesülései szerint a Juventus inkább az Olympique Lyon brazil játékosát, Michel Bastost szerződtetné. A válogatott játékos klubjában többnyire balszélső, ám a világbajnokságon balhátvédként vetették be - vagyis a torinóiak mindkét posztra megfelelő futballistát találnának. Más kérdés, hogy Bastos nem olcsó, ráadásul az Internazionale is kiszemelte.

További átigazolási hírek

Az Everton spanyol középpályása, Mikel Arteta öt évvel meghosszabbította szerződését. A Lazio megszerezte a Sao Paulo brazil középpályását, Hernanest. A Manchester City állítólag Stephen Irelandot is felajánlotta a pénz mellett az Aston Villának James Milnerért cserébe. A Bayern München argentin középpályása, José Ernesto Sosa a Napoliba tart. A Manchester United kölcsönadta szenegáli csatárát, Mame Biram Dioufot a Blackburn Roversnek.

www.global-soccer.hu