Vágólapra másolva!
Az angol Blackburn Rovershez szerződik Ivelin Popov, az eddig a Liteksz Lovecs együttesében futballozó támadó, aki így nem léphet pályára a Debrecen elleni Európa Liga-selejtezőn. A Győr a Dinamo Zagrebbel találkozik a főtáblára jutásért csütörtökön este.

A bolgár bajnok csütörtöki bejelentése szerint a Debrecen elleni meccset kihagyó 22 éves Ivelin Popov már átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton, s várhatóan a jövő héten írja alá a szerződést attól függően, hogy megkapja-e a munkavállalói engedélyt. A Liteksz nem hozta nyilvánosságra a megállapodás anyagi részleteit, s azt sem, hogy Popov mennyi időre szóló szerződést kap majd. A bolgár média értesülései szerint a csatár körülbelül hárommillió euróért kel el.

A tizenötszörös válogatott futballista harminckét gólt szerzett százegy bolgár élvonalbeli mérkőzésen, s jelentős szerepe volt abban, hogy a lovecsi együttes bajnokságot, kupát és Ligakupát, valamint Szuperkupát nyert az előző szezonban.

Kabát szerint nagyon erős a bolgár csapat

A Győri ETO FC és Debreceni VSC a Ferencváros nyomdokaiba lép, amennyiben a labdarúgó Európa Liga-selejtező utolsó fordulójában túljut a horvát Dinamo Zagreb, illetve a bolgár Liteksz Lovecs csapatán.

A második számú európai kupasorozatban 2004-ben vezették be a csoportkört, s éppen ekkor sikerült ebbe a szakaszba bejutnia magyar csapatnak: hat éve a Ferencváros érte el ezt a bravúrt az akkor még UEFA-kupa nevű sorozatban.

Az európai kupaporondon állva maradt két magyar gárda közül a kvalifikáció során már három párharcot is megnyert, bajnoki bronzérmes győriek 21 órától fogadják csütörtökön a horvát együttest, míg a Bajnokok Ligájában a Baseltől elszenvedett kettős vereség után az Európa Ligába került DVSC a szomszédvár Nyíregyházán meccsel este hétkor a bolgárokkal.

"A Liteksz akkor is jó csapat volt, amikor kint játszottam. Azóta persze sokat változott a keretük, de most is nagyon erősek, tele vannak válogatott játékosokkal, így nagyon nehéz mérkőzésre számítok" - mondta a Debrecen honlapjának Kabát Péter, aki fél évig futballozott Levszki Szófia együttesében. A nyáron Újpestről érkezett csatár szavait alátámasztja, hogy Liteksz három forduló után hét ponttal második helyen áll a bolgár bajnokságban.

Stanisic: A legjobb horvát klub lesz az ellenfelünk

A szlovák Nitra, a kazah Atyrau és a francia Montpellier kiejtése után a Győr azzal a Dinamo Zagrebbel találkozik a főtáblára jutásért, amely igen gyengén kezdte az idényt, s ezért edzőváltásra is sor került: Velimir Zajec helyét Vahid Halilhodzic foglalta el a kispadon. A Dinamo négy forduló után hét szerzett ponttal hatodik a tabellán.

"Van egy kis probléma a riválisunknál, de ettől még nagyon jó csapat, a legjobb horvát klub lesz az ellenfelünk. Két nagyon nehéz meccs vár ránk, de az első, hazai találkozót meg kell nyernünk, lehetőleg minél több góllal" - mondta a klub honlapján a szerb belső védő, Lazar Stanisic, aki csütörtökön eltiltása miatt nem léphet pályára.

A főtáblán 12 négycsapatos csoportot alakítanak ki, amelyekből az első két helyezett jut tovább, a legjobb 32 között pedig - tavasszal - egyenes kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem.