Vágólapra másolva!
A holland bajnokság negyedik fordulójában az ADO Den Haag hazai pályán kétszer egyenlített a PSV Eindhoven ellen. Dzsudzsák Balázs gólpasszt adott.

Már a nyolcadik percben vezetést szerzet a vendég PSV: Afellay kevergetett 18-20 méterre a kaputól, jobb lábáról áttette a balra, lőtt, a labda pedig egy védőn irányt változtatva került a hazaiak kapujába.

Az ADO azonban nem omlott össze, sőt átvette a mérkőzés irányítását, egyre többször kerültek a PSV kapuja elé, ahol a vendégek svéd kapusa, Andreas Isaksson hol bravúrral hárított, hol hajmeresztő kifutásokat mutatott be. Dzsudzsák Balázsnak volt egy ígéretes szabadrúgása, de lövése néhány centivel elkerülte a kaput.

A második félidő elején a kicsit elégedettnek tűnő eindhovenieket meglepte a Den Haag, és az 56. percben egy kapu elé lőtt labdából ki is egyenlítettek a hazaiak. A PSV-t ez sem igazán ébresztette föl, kicsit ugyan magasabb fokozatban kapcsoltak, de nem annyira, hogy le tudták volna rázni magukról a szívósan küzdő és bátran támadó házigazdákat.

Bár a játékban nem igazán volt benne, mégis a vendégek szereztek vezetést: a 73. percben Dzsudzsák jobbról beívelt szabadrúgását Rodríguez csúsztatta meg, a labda pedig újfent irányt változtatott egy hazai védőn, de ez nem változtatott a tényen - ismét vezetett az Eindhoven.

Afellay gólja a 8. percben

A Den Haagot azonban ezen a napon nem lehetett megtörni, pedig Dzsudzsák még rájuk is ijesztett egy életerős szabadrúgással: a 81. percben Kubik egy gyönyörű csellel becsapta a védőjét a tizenhatoson belül, megvárta, míg Isaksson lefekszik előtt, majd a kapuba emelte a labdát.

Az ADO Den Haag 1991 áprilisa után szerzett újra pontot a PSV Eindhoven ellen.

Eredivisie, 4. forduló:
De Graafschap - Ajax 0-5
gól: L. Suarez (14., 41., 85.), Emanuelson (68.), Eriksen (89.)

Twente - FC Utrecht 4-0
gól: Janko (64., 72.), Luuk de Jong (78., 84.)

Feyenoord - Vitesse 4-0
gól:
Leerdam (20.), Fer (31.), Castaignos (74.), Wijnaldum (11-esből, 83.)

ADO Den Haag - PSV Eindhoven 2-2 (0-1)
gól: Derijck (56.), Kubik (81.), illetve Afellay (8.), F. Rodríguez (73.)

AZ Alkmaar - Excelsior 1-1 (0-1)
gól: Sigthórsson (76.), illetve G. Fernandez (36.)

Az élcsoport: 1. Ajax és PSV 10 pont (14-4), 3. Twente Enschede 8