Vágólapra másolva!
Nem szerződött Hannoverbe Hajnal Tamás, a Dortmund válogatott középpályásáért sokallta a pénzt az élvonalbeli érdeklődő. A Zenit eladta volna Huszti Szabolcsot, akiért Premier League-csapatok érdeklődtek, de az ügyletből nem lett semmi. Rudolf Gergely is a Genoa szolgálatában maradt, a Liverpool ellenben újabb fiatal magyart szerződtetett Hajdu Ádám személyében. A kedden záruló átigazolási időszak legfontosabb igazolását az AC Milan jegyezte, amely megszerezte a brazil Robinhót, de nagy fogása lehet a Tottenhamnek is, amely a holland Rafael van der Vaarttal erősített.

Magyar játékos nem kelt el a piacon a nyári átigazolási szezon utolsó napján. Korábban ugyan várni lehetett, esetleg Juhász Roland vagy Koman Vladimir is vált, végül a két magyar maradt az Anderlecht, illetve a Sampdoria együttesénél.

Angol források ugyan a Stoke City és a West Ham United erősítési tervei között látták Huszti Szabolcsot, a válogatott középpályás azonban maradt a szentpétervári Zenitben. Rudolf Gergely esetében a Lecce és a Bologna merült fel, az exdebreceni csatár azonban maradt a Genoában.

Halmosi Péter is maradt Angliában, a Hull Citynél feleslegessé váló bal oldali védőért sem érkezett ajánlat. Nem járt szerencsével Hajnal Tamás sem, a Dortmundnál mellőzött irányítót ugyan a Hannover vitte volna, de a két klub nem tudott megegyezni egymással.

23:59: bár a Bayern München még a 18 millió fontot sem sajnálta volna érte, a BBC szerint meglepetésre a Tottenham csapatát választotta Rafael van der Vaart. A Real Madrid holland középpályásának tranzakciójára azonban még rá kell bólintania a Premier League vezetésének.

23.00: Egykori Real Madrid-játékosokkal szeretne bent maradni a francia élvonal újonca: az Arles-Avignon nyáron már szerződtette Álvaro Mejíát, az átigazolási szezon utolsó napján pedig a legutóbb Zaragozában szereplő Francisco Pavón írt alá. A Levante szezon végéig kölcsön kapta Felipe Caicedót a Manchester Citytól. Az ecuadori csatárnak nem ismeretlen Spanyolország, korábban szerepelt a Málagában is.

21.45: A Santander eladta burundi származású csatárát, Mohamed Tchitét a belga Standard Liege csapatának, de a spanyolok nem maradtak támadó nélkül, kölcsönbe érkezett ugyanis a Werder Bremen játékosa, Markus Rosenberg.

A Galatasaray hivatalos közleményben tudatta szurkolóival, hogy hiába kapott ajánlatot az Atlético Madridtól, nem adta el a csapatkapitány Arda Turant.

21.15: két kis magyar hír: 27 éves szerb kapust igazolt a Győr, amely megszerezte az FK Partizan csapatából érkező 190 cm magas Aleksandar Radosavljevicet. A játékos fél plusz négy évre kötelezte el magát. A ZTE kölcsönvette Kecskemét támadóját, Simon Attilát.

21.00: a Wolfsburg bosnyák játékosa, Zvjezdan Misimovic nyolcmillió euróért a Galatasarayhoz került. Finn válogatott középpályással erősített az Ajax, a holland csapat szerződtette Teemu Tainiót, aki legutóbb a Sunderlandben futballozott.

20.30: A BBC Sport és a Marca szerint a Tottenham vb-ezüstérmes csillaggal erősíthet, Londonban tárgyal ugyanis Rafael Van der Vaart, a Real Madrid holland középpályása.

19.45: egy évre kölcsönbe a Lille csapatához szerződött David Rozehnal, a Hamburg cseh válogatott játékosa, aki korábban három évet már lehúzott a Ligue 1-ben, a PSG csapatánál. A Málaga szerződtette a Rosenborg dán labdarúgóját, Kris Stadsgaardot.

18.45: a városi rivális Slaviától igazolt kapust a bolgár CSZKA Szófia, amely megszerezte az algériai válogatott világbajnokságot is megjárt hálóőrét, Rais Mbolhit.

Az AS Roma kölcsönvette a Milantól Marco Borriellót. A Real Madrid kölcsönadta az újonc Hérculesnek Royston Drenthét.

18.30: A Sunderland 16 millió euróért szerződtette a Rennes ghánai válogatott csillagát, a vébé egyik nagy felfedezettjét, Asamoah Gyant. A Liverpool játékosa, Emiliano Insua kölcsönbe a Galatasarayhoz távozott.

Olasz lapértesülés szerint a Lazio elnöke, Claudio Lotito személyesen utazott Londonba, hogy nyélbe üsse az üzletet: Mauro Zarate 25 millió euróért a Tottenham játékosa lett.

18.00: Hivatalossá vált, hogy az AC Milan 12,5 millió fontért szerződtette a Manchester Citytől Robinhót. A brazil válogatott csillag négyéves szerződést kötött az olasz sztárcsapattal. A támadó egy magánrepülőgéppel, kedden érkezett Milánóba, ahol átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, majd ezt követően - a klub bejelentése szerint - aláírta négy évre szóló szerződését. A 79-szeres válogatott labdarúgó 2008-ban a Real Madridtól került a Manchester Cityhez, ám az angol bajnokságban nem tudott maradandót alkotni, így az elmúlt szezonban már a brazil Santost erősítette kölcsönjátékosként.

Van távozó is Milánóban: Kaha Kaladze a Genoa játékosa lett.

17.50: A La Gazzetta dello Sport szerint a Lecce ismét kölcsönvenné az elmúlt évet már a klubnál töltő Guido Marilungót a Sampdoriától, de a lap szerint a Genoa felajánlotta Rudolf Gergelyt is a klubnak.

A Manchester United kölcsönadta a Wigannek U21-es válogatott középpályását, Tom Cleverley-t. A Liverpool szélsője, Nabil El Zhar a görög Panathinaikoszhoz tart. A Juventus kölcsönvette az Arsenal fiatal bal oldali játékosát, Armand Traorét. A Paris Saint Germain egymillió euróért szerződtette a Valenciennes elefántcsontparti labdarúgóját, Siaka Tienét.

17.30: Az Everton nigériai védője, Joseph Yobo a Fenerbahcéban folytatja. A Debrecen Európa Liga-ellenfelétől, az ukrán Metaliszt Harkivtől igazolt a skót Kilmarnock, amely egy évre kölcsönbe megszerezte a finn válogatott Alexei Eremenkót.

17.00: A Napoli megszerezte az Empoli fiatal csatárát, Nicolao Dumitrut és szerződtetheti a Lazio brazil védőjét, Cribarit. Rinaudo ellenben távozhat, iránta a Siena, a Bari és a Lecce mellett a Juventus érdeklődik.

A Brescia hivatalosan is bejelentette, hogy a Juventus francia bekkje, Jonathan Zebina a klub játékos lett. "A mi piacunk bezárt" - jelentette ki közben a Juve általános igazgatója, Beppe Marotta.

A Racing Strasbourg guineai válogatott középpályása, Mamadou Bah a Stuttgartnál folytatja.

A Birmingham belehúzott, kedden már harmadik játékosát szerződtette le a Szpartak Moszkva cseh válogatott védője, Martin Jiranek személyében.

A BBC összegzése szerint a Premier League csapatai ezúttal 320 millió fontot költöttek játékosigazolásra - köszönhetően a Manchester City 126 millió fontos kiadásának. Tavaly ez az összeg 450 millió, 2008-ban pedig 500 millió font volt.

16.30: Kétmillió fontért eladná a Zenit Huszti Szabolcsot, aki iránt a Stoke és a West Ham is érdeklődik, írja a Soccernet.

Szerződtette a Fulham védőjét, Paul Koncheskyt a Liverpool, de megszerezte a Cadiz és az MTK fiatal játékosát, Susót, illetve Hajdu Ádámot is. Marad viszont a Fulhamnél Mark Schwarzer, az ausztrál válogatott kapust nem tudta megszerezni az Arsenal.

Seydou Keita 2014-ig meghosszabbította szerződését a Barcelonánál. A 30 éves mali középpályás kivásárlási árát 100 millió euróban határozta meg a spanyol egyesület.

A Reading egy évre kölcsönvette a Blackburn védőjét, Zurab Kizanisvilit.

16.00: A Real Madridban nevelkedett spanyol csatár, Rodrigo Moreno a Benficától a Bolton Wanderershez szerződött.

A Valencia egy évre kölcsönvette Marius Stankeviciust, a Sampdoria litván védőjét. A spanyol együttes az opciós jog mellett 500 ezer eurót is fizetett.

15.30: Várhatóan a téli átigazolási szezonig a Dortmundban marad Hajnal Tamás, a magyar válogatott középpályásért ugyanis sokallja a pénzt a Hannover, írja a Ruhr Nachrichten.

Forrás: MTI

Hajnal Tamás marad Dortmundban

A Szpari.hu szerint Siófokon folytatja pályafutását Honma Kazuo, a japán csatár egy évre került kölcsönbe az élvonalbeli együtteshez. Elhagyja Nyíregyházát Petar Stanisic is, a védő fél évig kölcsönben Szolnokon futballozik.

A Leicester City egy 49-szeres japán válogatott középpályással erősített, Abe Juki az Urawa Red Diamonds csapatától érkezik Angliába.

A Hibernian ír válogatott csatára, Anthony Stokes lehet a Celtic idei 12. igazolása.

15.15: A Birmingham City először szerződtette a chilei Jean Beausejourt a Club Americától, amdj megegyezett az egykori Arsenal-, majd Barcelona-játékossal,. Alexander Hlebbel is. A fehérorosz középpályás a Benfica ellenében szavazott a Premier League-szereplésre.

A Wycombe Wanderers szélsője, Matt Phillips 700 ezer euróért a Premier League-újonc Blackpoolhoz igazolt.

A Frankfurt egy évre kölcsönadta a francia Sedan csapatának az algériai Habib Bellaidot.

Korábbi átigazolási hírek:

A Juventus középpályása, Mauro German Camoranesi a Stuttgartba igazolt. A Monaco izlandi támadóját, Eidur Gudjohnsent a Stoke City szeretné kikölcsönözni. A Sevilla brazil csatára, Luís Fabiano 2014-ig meghosszabbította szerződését.

A Stoke City visszautasította a Chelsea ajánlatát bosnyák kapusáért, Asmir Begovicért. A Werder Bremen megszerezte az Arsenal volt francia védőjét, Mickael Silvestre-t. A PSV Eindhoven szerződtette az előző szezonban az Aston Villában szerepelt védőt, Wilfried Boumát. A Schalke 04-et az Atlético Madrid hátvédjével, Tomás Ujfalusival hozták kapcsolatba. Az Espanyol leigazolta az argentin középpályást, Aldo Duschert.

Az Inter 35 millió eurót plusz Sulley Muntarit ajánlotta az Arsenalnak Cesc Fabregasért, de a londoniak nemet mondtak. AAz amerikai DaMarcus Beasley a skót Rangerstől a német Hannoverbe igazolt. A Liverpool a Bayernnél epizódszerepre kárhoztatott Mario Gomezt próbálja megszerezni. A West Bromwich Albion leigazolta Paul Scharnert a Wigantől. Mark Hughes, a Fulham edzője Roque Santa Cruzt csábítja a Manchester Citytől, és a Real Madridnál parkolópályára került holland Royston Drenthe is a kiszemeltek között van.

A Schalke Huntelaar után újabb játékost szerzett meg, miután 13 millió euróért elhozta Jose Manuel Juradót az Atlético Madridból. A Besiktas kölcsönvenné Robbie Keane-t a Tottenhamtől.

Sulley Muntari, az Inter ghánai középpályása minden bizonnyal a Tottenhamnél folytatja, így ismét együtt dolgozhat Harry Redknapp-pel. A svájci Gelson Fernandes kölcsönbe a Chievóhoz került Saint-Etienne-től. Antonio Candreva kölcsönbe a Parmához került az Udinesétől. A Tottenham kölcsönvette a horvát kapust, Stipe Pletikosát a Szpartak Moszkvától.

www.global-soccer.eu