Vágólapra másolva!
A lausanne-i nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordult a Liteksz Lovecs: a bolgár focicsapat Máté Péter jogosulatlan szereplése miatt óvta meg a Debrecen elleni Európa Liga-selejtezőt, de az UEFA elutasította a kérelmet. Amennyiben a fellebbezésnek helyt adnak, könnyen lehet, hogy a Liteksz indulhat az EL-ben a magyar bajnok helyett.

A Nemzeti Sport értesülése szerint a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult a Liteksz Lovecs, miután az UEFA elutasította a csapat óvását, és a fellebbezésnek sem adott helyt.

A magyar bajnok jövő csütörtökön kezdené meg a szereplést az Európa Liga főtábláján, ahol az olasz Sampdoria, a holland PSV Eindhoven és az ukrán Metaliszt Harkiv lenne az ellenfele.

Az NSO.hu-nak a Metaliszt technikai igazgatója elismerte, hogy az UEFA telefonon arra kérte a klubot, hogy még ne fizesse ki a budapesti szálláshelyet.

Máté Pétert a DVSC nem nevezte az EL-sorozatra, ennek ellenére pályára lépett a Liteksz ellen 2-1-re megnyert mérkőzés kilencvenedik percében. Mivel Máté szereplése az eredményt nem befolyásolta - összesítésben 4-1-gyel jutott tovább a magyar bajnok - az UEFA nem változtatta meg a végeredményt, de pénzbüntetést szabott ki a Lokira.

Ha a CAS helyt ad a bolgárok óvásának, a mérkőzést 3-0-lal a Liteksznek ítélhetik, amivel ők jutnának az EL főtáblájára a debreceniek helyett.