Vágólapra másolva!
A távozó Milovan Rajevac helyett minden bizonnyal a franciák világ- és Európa-bajnok védője, Marcel Desailly lesz a ghánai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A hírt pletykaszinten először a francia L'Equipe írta meg, de a lap megkeresésére Marcel Desailly is megerősítette azt.

"Még semmi sem biztos, csak az, hogy szóban megállapodtam a miniszterrel és a szövetség elnökével. Még beszélnünk kell a feladatokról és a pénzről" - mondta Desailly, aki korábban nem dolgozott még sehol vezetőedzőként.

A ghánai születésű, 42 éves védő játékosként a Nantes, a Marseille, az AC Milan és a Chelsea csapataiban szerepelt, kétszer nyert BL-t (1993-ban a Marseille-jel, 1994-ben a Milannal), kétszer volt olasz bajnok (1994, 1996), egyszer FA-kupa-győztes (2000).

A válogatottban 116 mérkőzésen 3 gólt szerzett, tagja volt az 1998-ban vb-aranyat és 2000-ben Eb-elsőséget szerző együttesnek.

Elődje, Milovan Rajevac azért távozott, mert nem tudott megállapodni a folytatásról, s inkább elfogadta a szaúdi al-Ahly ajánlatát. A válogatott Rajevac irányításával egyetlen afrikai csapatként vb-negyeddöntőt játszhatott, s balszerencsés körülmények között, büntetőkkel maradt alul Uruguayjal szemben.