Vágólapra másolva!
Az első lépést megtette a világbajnoki szereplés felé Dzsenifer Marozsán: az 1. FFC Frankfurt nőilabdarúgó-csapatának játékosa meghívást kapott a német válogatott Kanada elleni összecsapására, s bár nem lépett pályára, ez azt jelzi, hosszú távon számítanak rá a nemzeti csapatnál. 2011-ben ráadásul Németország rendezheti a női világbajnokságot.

"Várhatóan két-három újonc játékos is felkerülhet az U20-asból a nagycsapathoz, remélem, én is köztük leszek" - nyilatkozta az [origo]-nak augusztus elején Dzsenifer Marozsán. A budapesti születésű, négyéves kora óta külföldön élő futballista két éve hat góllal bronzéremig vezette Németországot az U17-es vb-n, a nyári U20-as világbajnokságon pedig aranyérmet ünnepelt a bielefeldi döntőt követően.

A nagy lépés már szeptemberben megtörtént, Marozsán ugyanis tagja volt a német női válogatott legutóbbi, Kanada ellen készülő keretének, s bár nem lépett pályára az 5-0-s diadallal végződött mérkőzésen, számára az is fontos, hogy látja, Silvia Neid szövetségi kapitány hosszú távon számol vele.

A 18 éves frankfurti középpályás számára a jövő évi világbajnokság lehet az igazi nagy kiugrás: a 2011. június 26-tól július 17-ig tartó eseményt ugyanis Németországban rendezik.

Marozsán a bajnokságban is remekel: vasárnap a Frankfurt 5-0-ra verte az FF USV Jena csapatát, az első gólt a magyar születésű labdarúgó szerezte.