Vágólapra másolva!
Heroincsempészés vádjával letartóztatták New Yorkban Byron Morenót. Az egykori ecuadori játékvezetőt a Kennedy-repülőtéren fogták el, és testére erősítve kábítószeres zacskókat találtak.

A bevándorlási és vámhivatal embereiben Moreno ideges viselkedése keltett gyanút, a vizsgálat során kiderült, az egykori futballbíró tíz zacskóban mintegy öt kilogramm heroint erősített testére.

A dél-amerikai játékvezető először a 2002-es labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében hívta fel magára a figyelmet, amikor a az olaszok Koreai Köztársaság elleni mérkőzésén tévesen érvénytelenítette les miatt Tommasi hosszabbításban szerzett találatát, ami az európaiak továbbjutását jelentette volna, majd nem sokkal később kiállította Francesco Tottit. Végül a vendéglátók kerültek a negyeddöntőbe.

A botrányhős játékvezető 2002. szeptember elején a 103. percig, a hazaiak győztes góljáig vezette az Universitaria-Barcelona bajnoki találkozót hazájában, pedig előtte csak 6 perces hosszabbítást jelzett. Az ecuadori szövetség ezért 20 mérkőzésre eltiltotta.

Miután a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség 2002. november 8-án eltiltotta, Moreno azonnal bejelentette visszavonulását.