Vágólapra másolva!
Közös megegyezéssel távozott a Kecskeméti TE-ERECO labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról Urbányi István - jelentette be a klub hétfőn. Az élvonalbeli egyesület hivatalos honlapján olvasható közlemény szerint a tréner és Rózsa Pál, a KTE többségi tulajdonosa közösen értékelték a gárda helyzetét, majd megállapodtak abban, hogy megszűntetik Urbányi 2011. június 30-ig érvényes szerződését.

Új szakvezetőt egyelőre nem neveztek ki, a vezetőség ugyanis "megalapozott döntést kíván hozni az utód személyét illetően." A hétfői edzést a szakmai stáb tagjai vezénylik.

Urbányi ellen a szombat esti, Paks elleni vereséget követően a szurkolók a klub székháza előtt tüntettek, a vezetőedző személyesen is megpróbálta csitítani őket, kevés sikerrel. Ugyan a meccset követő sajtótájékoztatón értékelte a szezon eddigi részét, úgy nyilatkozott: "Ezt most nem búcsúbeszédként mondom."

A tréner akkor újságírói kérdésre azt mondta, nem mond le. "Azért, mert tíz ember azt kiabálja, hogy 'Urbányi, takarodj!', nem fogok lemondani. Nem ezért jöttem Kecskemétre, hanem, hogy dolgozzak és létrehozzak olyat, aminek van értelme, és aminek van látszata."

A Kecskemét eddigi hét mérkőzéséből egyet nyert meg, hatszor kikapott, és három pontjával az utolsó előtti, kiesést jelentő 15. helyen áll. Az együttes legutóbb szombaton hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedett a Pakstól.