Vágólapra másolva!
Ahogy az előző sorozatban, úgy most sem tudott nyerni a Barcelona a Rubin Kazany ellen, amely hazai pályán döntetlenezett Josep Guardiola csapatával a Bajnokok Ligája második fordulójában. Az orosz bajnok büntetőből szerzett vezetést, amelyet David Villa szintén tizenegyesből tüntetett el, és bár az utolsó félórára a sérüléséből felépült Messi is beszállt a Barcába, a győzelmet nem sikerült kiharcolnia a katalánoknak.

Bajnokok Ligája, 2. forduló, D csoport:
Rubin Kazany (orosz) - Barcelona (spanyol) 1-1 (1-0)
Kazany, Centralni-stadion
v.: Cakir (török)
Kazany: Rizsikov - Kalesin, Salukvadze, César Navas, Bocchetti, Ansaldi - Rjazancev, Murawski, Noboa (Natcho, 88.), Gökdeniz Karadeniz (Martins, 64.)- Kornyilenko (Sibaya, 62.).
Barcelona: Víctor Valdés - Daniel Alves, Piqué, Puyol, Maxwell - Xavi, Mascherano (Messi, 60.), Iniesta, Busquets - Villa (Krkic, 86.), Pedro.
gól: Noboa (30., 11-esből), illetve Villa (60., 11-esből)

A világoszöld mezében pályára lépő Barcelona már a második percben a frászt hozta az orosz drukkerekre, Iniesta tette középre a labdát a beinduló Villa elé, de egy védő az utolsó pillanatban menteni tudott. A hazaiak a hetedik percben hozták először lázba a közönséget, Noboa baloldali szögleténél Valdés nem érte el a labdát, de Piqué kapusa segítségére sietett.

A 13. percben Villa hozta helyzetbe Pedrót, aki okosan szúrt bele a labdába, át is emelte az eléfekvő kapust, de a léc megmentette a hazaiakat. Negyedórányi pörgős, de eseménymentes játék után ismét a Barca próbálkozott, Villa ebben is benne volt, de passz helyett ezúttal ballal lőtt - 40 centivel a bal kapufa mellé.

Az első félóra végén váratlanul vezetést szerzett a Rubin: Daniel Alves buktatta a 16-oson belülre betörő Kalesint, a büntetőt pedig Noboa úgy váltotta gólra, hogy a vetődő Víctor Valdés lábáról pattant be a labda a léc alá (1-0). Dani Alves gyorsan megpróbálta jóvátenni hibáját, jobbról remekül centerezett, de egy fejen megcsúszott a labda, így Villa hiába robbant be, nem találta el a labdát.

Ezzel vezetett a Rubin:


Ha nem is szegezte a kapuhoz a Barca az orosz bajnokot, de a bekapott gól után egyre többször odaért a Rubin kapuja elé, Villa visszafejelt labdája után Pedro ziccerben a jobb kapufa mellé tüzelt kapásból, majd a 45. percben Piqué elöl szedte fel a labdát Rizsikov egy szabadrúgást követően. A félidőt Noboa Víctor Valdés ölében elhaló lövése zárta le, a Kazany meglepetésre előnnyel vonulhatott az öltőzöbe.

A második játékrész elején sem igazán találta a fogást a Barca az orosz csapaton, amely remekül tömörült a saját térfelén, Xaviék pedig hiába játszották a rövidpasszos játékukat, mindig akadt egy-egy hiba, vagy egy védő, aki a legjobbkor ért oda. Az 59. percben aztán Iniesta indult el, és harcolt ki szinte ugyanolyan büntetőt, mint korábban Kalesin, az apró középpályást Salukvadze találta el hátulról, Villa pedig ugyanolyan neccesen rúgta be a tizenegyest, mint Noboa, Rizsikov eltalálta az irányt, bele is ért a labdába, de az mégis a bal sarokban kötött ki (1-1).

Villa egyenlített:


Guardiola a gól után Mascherano helyére behozta Messit, és a Barca kishíján fordított is szinte azonnal, egy röviden hazafejelt labdára Daniel Alves csapott le (hogy került oda a jobbhátvéd?), de Rizsikov eszén nem tudott túljárni. Aztán újra a hazai kapus volt az egyik főszereplő, Dani Alves fejelte vissza a labdát jobbról, de Rizsikov bátor kivetődésével kicsit megzavarta Villát, aki ziccerben inkább visszahúzta a lábát.

Messi góllal térhetett volna vissza sérülése után, de Iniesta nagy passza után éles szögből Rizsikovba lőtte a labdát. A 86. percben megnyerhette volna a meccset a Kazany, bal oldali beadás után Martins három méterről fejelt a bal kapufára. A 93. percben aztán a katalánok fogták a fejüket, Iniesta ugyanis arasznyival csavart a bal felső mellé 12 méterről, így maradt a döntetlen.