Vágólapra másolva!
Komjáti András lett a labdarúgó NB I-ben szereplő Vasas együttesének új vezetőedzője. Az 56 éves szakember a szerdán távozott Giovanni Dellacasát váltja a kispadon. Komjáti segítője a korábban szintén angyalföldi kedvenc, Tóth András lesz.

A klub egykori védője 1999 és 2001 között kétszer már irányította a Vasas felnőtt csapatát, 2009 óta a egyesület U19-es csapatának volt az edzője. Az 56 éves szakember dolgozott Debrecenben, Sopronban és Felcsúton, játékosként 433 alkalommal szerepelt a Vasasban.

"Nem könnyű egy ilyen döntést meghozni, de minden racionális érv amellett szólt, hogy váltani kell" - nyilatkozta a klub csütörtöki sajtótájékoztatóján Markovits László, a Vasas elnöke. "Az új szakmai stáb kizárólag a Vasas családjából jöhetett. Olyan emberre volt szükség, aki tudja, hogy milyen fontos nekünk ez a centenáriumi év."

Markovits elmondta: határozatlan időre kötöttek szerződést a trénerrel, ennek leginkább az az oka, hogy továbbra is befektetőt keres a klub, ez pedig lehet "két hét, de akár öt év is".

Komjáti 1999 és 2001 után harmadszor irányítja a felnőtt csapatot. "A negyedik és a nyolcadik hely között szeretnénk végezni, ez a célkitűzés, természetesen én szeretnék minél közelebb lenni előbbihez" - mondta Komjáti, aki eddig az U19-es csapatot irányította, így néhány fiatalt is szeretne majd kipróbálni a gárdában. "Szerkezeti váltást próbálunk majd megvalósítani a csapatnál, persze ez nem azt fogja jelenteni, hogy egy védekező együttes megy majd ki a pályára."

Komjáti segítője a korábbi angyalföldi kedvenc, Tóth András lesz. "Elég váratlanul ért a dolog, de nagyon örültem neki. Nagy kihívás ez számomra, most átkerülök a túloldalra, persze ezt azért majd a helyén kell kezelnem a korábbi csapattársakkal."

A Vasas jól kezdte a szezont, ám a legutóbbi négy mérkőzésén vereséget szenvedett, így a tabellán a 13. helyre csúszott vissza. Vancsa Miklós, a Vasas Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: ameddig a gárda nem küzdi fel magát az első nyolcba, addig felfüggesztik a prémiumok kifizetését.