Vágólapra másolva!
A Liverpool focicsapatának vesztes vevőjelöltje állítja: jobb ajánlatot adott a végül győztes pályázónál. A szingapúri milliárdos abban reménykedik, a keddi tárgyalások után még számára kedvezően is alakulhat a helyzet.

Még nem ért véget a Liverpool eladásának ügye: a tenderen vesztes szingapúri milliárdos, Peter Lim azt állítja jobb ajánlatot tett a klubért, mint a későbbi győztes, írja a BBC.

Lim szerint a tárgyalások hajrájában ő számított esélyesnek, már arról is beszélt a Liverpool elnökével, hogyan jelentsék be, hogy átvette az egyesületet, közli a brit lap az üzletemberhez közel álló forrásra hivatkozva.

Martin Broughton elnök viszont október 6-án közölte: az LFC-t John Henry cége, a New England Sport Ventures (NESV) vásárolja meg, 300 millió fontért.

Lim azonban reménykedik, hogy mégsem így lesz. A klub jelenlegi tulajdonosai, Tom Hicks és George Gillett többet szeretett volna kapni a fenti összegnél, ezért bíróságon támadta meg az eladást, mondván, az egyesület igazgatótanácsa a fejük felett döntött.

A tárgyalást kedden tartják, a Liverpoolnak pedig október 15-ig rendeznie kell az adósságait, ellenkező esetben csődeljárás indul ellene, a liga pedig nagy valószínűséggel pontlevonással bünteti a csapatot.

Limhez közeli forrásra hivatkozva a BBC hétfő este azt írta: a szingapúri máig nem érti, a Vörösök végül miért választották a Boston Red Sox tulajdonosát, akinek ajánlatánál az övé pénzügyileg vonzóbb volt.

Lim - a leendő tulajdonosokhoz hasonlóan - vállalta a Liverpool adósságainak törlesztését, ezen felül negyvenmillió font működőtőkét injekciózna a klubba. És ami a legfontosabb: az ázsiai üzletember mindent a saját pénzéből rendezne - Roy Hodgson menedzser már januárban több tízmillió fontot költhetne erősítésre.

A szingapúri cégvezető úgy tudja, vele ellentétben a New England Sports Venturesnek kölcsönöket kell felvennie, hogy finanszírozni tudja a klub felvásárlását, azaz kérdéses, hogy a Liverpool megszabadulhat-e a Hicks és Gillett tulajdonlása alatt elhatalmasodó adósságoktól.

Mindenesetre a klub átvételének bejelentésekor az NESV kijelentette: ragaszkodik ahhoz, hogy ne töltse fel adósságokkal a Liverpoolt. A BBC szerint viszont erre nincs garancia, mivel korlátozhatja a befektetett pénz mennyiségét, ha egy vállalatcsoport birtokolja a klubot.

A kedden kezdődő tárgyalás tétje tehát, hogy Hicks és Gillett akarata ellenére eladható-e a Liverpool. Lim bízik az elutasításban: ebben az esetben újra ajánlatot tehetne a klubért.