Vágólapra másolva!
A PSV Eindhoven 10-0-ra nyert a Feyenoord ellen a holland labdarúgó-bajnokságban, Dzsudzsák Balázs két gólt szerzett és két gólpasszt is kiosztott. A Feyenoord a 34. perctől emberhátrányban játszott, és a második félidőre teljesen összeomlott, nyolc gólt kapott szünet után.

A csütörtökön a Debrecent legyőző PSV a 24. percben kezdte a gólgyártást, Reis szépen csavart a kapu jobb oldalába, aztán Leerdam kiállítása után Afellay szerezte a másodikat, igaz, szerencséje volt, mert a csereként beállt Martins ért bele az amúgy keresztben elguruló labdára.

A szünet után aztán a PSV-nek minden bejött, egymás után érkeztek a gólok, Dzsudzsák a hetediket szerezte egy 23 méteres, nagyon precíz lökettel, majd egy tizenegyesből duplázta meg góljai számát.

Reis végül mesterhármasig jutott, Dzsudzsák mellett Lens is duplázott, a két csapat történetében sosem nyert ekkora különbséggel a PSV, amely a győzelmével maradt az élen.

A Feyenoord története legsúlyosabb vereségét szenvedte el, a szurkolók a mai napig az 1983. szeptember 18-án játszott Ajax elleni összecsapásra emlékeztek a legkeserűbben, akkor 8-2-ra kaptak ki kedvenceik. A PSV utoljára 1998-ban, a Volendam ellen ellen volt hasonlóan termékeny, a holland bajnokságban összesen hétszer fordult elő, hogy egy csapat tíz gólig jusson egy meccsen.

Eredivisie, 10. forduló:
PSV - Feyenoord 10-0
Excelsior - Ajax 2-2
Twente - Den Haag 3-2
AZ Alkmaar - Willem II 3-0
Vitesse Arnheim - FC Utrecht 1-4

szombaton játszották:
De Graafschap Doetinchem - Heracles Almelo 1-1
NEC Nijmegen - FC Groningen 3-2
Heerenveen - VVV-Venlo 2-0

pénteken játszották:
NAC Breda - Roda Kerkrade 1-2

Az állás:
1. PSV 24
2. Twente 22
3. Ajax 21 (26-11)
4. Roda 21 (19-12)