Vágólapra másolva!
Noha kedden még azt üzente játékosainak, hogy  "ha kikapnak a Murciától, halottak lesznek a számomra", a harmadosztályú csapat elleni kínos döntetlen után mégis elégedettségének adott hangot José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője.

A portugál edző azért is figyelmezette idejekorán a csapatát, mert az elmúlt években a Real Madrid rendre leszerepelt Király-kupában, az utóbbi két évben is harmadosztályú csapat ejtette ki a sztáregyesületet, amely utoljára 1993-ban tudta megnyerni a sorozatot.

Mourinho azt is kilátásba helyezte, hogy aki rosszul játszik a kedd esti mérkőzésen, az szombaton nem léphet pályára a Hércules elleni bajnokin. Az intelmek dacára Benzemáék meglehetősen vérszegény teljesítményt nyújtottak a harmadik vonalban szereplő Murcia otthonában, Granero kapufáján és Pedro León kapusba püffölt labdáján kívül helyzetig is alig jutottak el, gól nélküli döntetlen lett a vége.

Mourinho ezek után sokakat meglepett azzal, hogy a lefújás után elégedettségének adott hangot. "A csapat komolyan vette a meccset, nyerni akart. Én csak azokat kritizálom, akik nem küzdenek maximálisan, márpedig most nem erről volt szó. Elégedett vagyok a játékosaimmal, még ha az elért eredmény miatt nem is vagyok boldog, hiszen mi mindig a győzelemért lépünk pályára" - fogalmazott a portugál.

A Barcelona ezzel szemben a tartalékcsapatával is biztosan, 2-0-ra győzött az ugyancsak harmadosztályú AD Ceuta otthonában. A katalánok edzője, Pep Guardiola a találkozót megelőzően a világ legjobb edzőjének nevezte Mourinhót.