Vágólapra másolva!
A Sampdoria olasz válogatott játékosa, Antonio Cassano annak ellenére is maradni szeretne Genovában, hogy az olasz csapat szakvezetése szombaton a szerződése felbontását kezdeményezte, mivel a támadó összebalhézott Riccardo Garrone klubelnökkel. Olasz sajtóértesülés szerint Cassano a csapattársai előtt káromkodott, ám utána bocsánatot kért, és nem érdekli, hogy több sztárklub azonnal leigazolná.

A La Gazzetta dello Sport két napja még csak arról írt, hogy Antonio Cassano múlt kedden nem akarta elkísérni a Sampdoria elnökét, Riccardo Garronét egy ünnepségre, majd amikor a klubvezető ezt számonkérte rajta, a csapat előtt hevesen kritizálta főnökét.

Az olasz napilap azóta további részleteket megtudott arról, hogy hogyan viselkedett Cassano, miután kijött Garrone irodájából: "Kirohant, majd durván becsapta az ajtót, kiabálni kezdett, és az öltöző felé vette az irányt" - idézte névtelen forrását az újság. "Benn káromkodni kezdett, a klubelnököt bolond vénembernek nevezte, majd amikor elsétált a csapattársai, Giampaolo Pazzini, Nicola Pozzi, Daniele Dessena, Guido Marilungo és Stefano Lucchini mellett, seggnyalónak nevezte mindannyiukat."

A genovaiak vezetősége írásbeli bocsánatkérést követelt Cassanótól, ám ő ezt először megtagadta. A Gazzetta szerint a klub ezek után kezdeményezte a támadó szerződésének egyoldalú felbontását. Utólag szóban bocsánatot kért a játékos.

A botrány óta sorban állnak a kérők a Romában és a Real Madridban is megfordult, tizenkilencszeres olasz válogatott támadóért: a Juventus, az Inter és a Milan azonnal jelezte, hogy szívesen vinné Cassanót, hétfőn pedig már a Palermo és a Liverpool is bejelentkezett.

Vladimir Koman 28 éves csapattársa azonban maradni szeretne: "Bocsánatot kérek a történtekért, Garrone úrtól - akit nagyon kedvelek - már elnézést kértem a játékosaim jelenlétében" - nyilatkozta az Ansa hírügynökségnek. "Olvastam, hogy megannyi csapat érdeklődéséről ír a sajtó, ám én ismét kijelentem, hogy ameddig csak lehetőség van rá, maradni szeretnék a Sampdoriánál."

Cassano hozzátette, hogy sokan el sem tudják képzelni, milyen nehéz időszakon mennek át a feleségével, ez az egyik oka a viselkedésének, de a magánéletét nem akarja kiteregetni.

Nyolc napja az Inter ellen még igazi vezére volt a pontot szerző Sampdoriának:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=q9sDVZ24aJuLgMr7


A Sampdoria vasárnap Cassano nélkül - egy utolsó pillanatban szerzett góllal - 1-0-ra nyert a Cesena otthonában, és hatodik a Serie A-ban.