Vágólapra másolva!
Olasz lapértesülések szerint a Juventus le szeretné igazolni a PSV Eindhoven magyar játékosát, Dzsudzsák Balázst.

A Tuttomercatoweb.com szerint a holland bajnokság gólpasszlistáját vezető, a góllövőlistáján holtversenyben hatodik Dzsudzsák Balázs tökéletesen beleillene a Juventus vezetőedzőjének, Luigi Del Nerinek a taktikai elképzeléseibe. A weboldal a Sky Sport televízió riporterét, Gianluca Di Marziót idézte, aki azt mondta a magyar balszélsőről, hogy a technikai képességei és az erőnléte alapján egyértelműen jó vétel lenne a torinói csapat számára.

A hírt megerősítette a Juvemania.it nevű honlap is, amely szerint két játékost akar leigazolni a Serie A-ban negyedik helyezett sztárcsapat: az Empoli 20 éves védőjét, Daniele Morit, illetve a 24 éves Dzsudzsákot. A portál kiválóan cselező futballistaként jellemzi a PSV magyarját, aki - mint a cikk szerzője fogalmaz - a magyar válogatottnak az erőssége, egyben a holland bajnokság kiemelkedő képességű játékosa.

Részletekről - hogy mennyiért és mikor vásárolnák ki a torinóiak a szerződéséből a futballistát - egyik weboldal sem tett említést.

A Juventus szerdán a Bresciához látogat, s 4-4-2-es taktikával, a következő összeállításban léphet pályára: Storari - Motta, Bonucci, Chiellini, Grosso - Pepe, Aquilani, Sissoko, Marchisio - Quagliarella, Del Piero. A Dzsudzsák posztján szereplő Claudio Marchisio a magyar légióshoz hasonlóan 24 éves, nyolcszoros olasz válogatott, s a torinóiak saját nevelésű játékosa.

Dzsudzsák Balázs a közelmúltban az [origo]-nak azt mondta: ha erősebb csapat hívja, mint a PSV, akkor szívesen váltott volna, akár már 2010 nyarán: az Atlético Madrid, a Valencia, a VfB Stuttgart és a Fenerbahce csapatai közül szinte mindegyiknek igent mondott volna, "mert egy ilyen átigazolás előrelépést jelentene". Múlt héten az orosz CSZKA Moszkva érdeklődéséről írtak a holland sajtóban.