Vágólapra másolva!
Kovács Zoltán, az Újpest FC sportigazgatója megerősítette, hogy a klub több havi bérrel tartozik a játékosainak. Kispesten a vezetőedző, Massimo Morales beszélt "nagy gondokról".

"Meg tudom erősíteni, hogy vannak gondok a klubnál. Azokkal szemben, akik már régebben vannak a klubnál, elég nagy lemaradás van a fizetések terén. Ezt orvosolni kell, hiszen ez nem mehet így a végtelenségig" - nyilatkozta az újpesti csapatkapitány, Tisza Tibor, a Duna TV Sportaréna című műsorában.

A szerdai Borsban Kovács Zoltán sportigazgató is elismerte, hogy tartoznak a játékosoknak. "A klubnak egy tulajdonosa van, aki nem bírja egyedül finanszírozni a csapatot, de a probléma ettől még nem kezelhetetlen" - állítja Kovács, aki szerint az Újpest nem azért szerepel rosszul a bajnokságban, mert a játékosok hiába várnak a pénzükre.

A sportigazgató a Blikknek azt is elmondta, hogy szerinte az élvonalbeli klubok hatvan-hetven százalékánál gond van a fizetésekkel, s az újpestiek csak abban különböznek a többiektől, hogy nem csinálnak belőle titkot.

Az egyik ilyen anyagi problémákkal küzdő klub a Budapest Honvéd lehet, a kispesti vezetőedző, Massimo Morales legalábbis így fakadt ki Győr elleni bajnoki után: "Nagy gondok vannak klubnál. Egy ideig tartható ez az állapot, aztán lépnie kell az egyesületnek."