Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége szerdai ülésén egyebek mellett arról is döntött, hogy az edzőképzés igazgatója november 22-től a Videoton szakvezetője, Mezey György lesz. A 69 éves trénert a szakmai bizottság elnökének is megválasztották.

Az MLSZ tárgyalt az online sportfogadásokból származó bevételekről, valamint véglegessé vált öt bizottság összetétele is. A szervezet honlapjának beszámolója szerint elhangzott: a testület lépéseket tesz annak érdekében, hogy az online sportfogadásokból származó bevételek egy része a sportszervezetekhez kerüljön. Ennek érdekében a grémium kezdeményezi a sporttörvény módosítását.

Az elnökség döntött arról is, hogy az MLSZ bizonyos feltételek teljesülése esetén januárban teremlabdarúgó-tornát rendez, s az egyik ilyen feltétel az, hogy a NB I-es csapatok legalább háromnegyede részt vegyen a viadalon.

Négy ponton módosult a fegyelmi szabályzat, ezek közül a szurkolók számára a legfontosabb az lehet, hogy a jövőben a zárt kapus mérkőzést elrendelő fegyelmi határozat esetén halasztó hatályú lesz a fellebbezés (vagyis a csapatoknak ezentúl csak akkor kell zárt kapuk mögött rendezniük mérkőzést, ha az ezt elrendelő határozat jogerőssé válik).

Az edzőképzés igazgatója november 22-i hatállyal a Videoton mestere, Mezey György lesz, akit az újonnan létrehozott szakmai bizottság elnökének is megválasztották. Mezey előbbi posztot korábban már betöltötte, 2009 júliusa óta a Ferencváros trénere, Prukner László vezette az edzőképzést.

Huszti Szabolcs szeptemberi nyílt levelében azt írta, hogy "érdekesnek találja Mezey György szerepét", s arra célzott, hogy szerinte a Videoton edzője a háttérből befolyásolja a válogatott csapatösszeállítását, s miatta kerülhetett be Czvitkovics Péter a csapatba. Egervári Sándor később cáfolta, hogy Mezey bármilyen módon is befolyásolná az összeállítást, mondván: vannak olyan edzők, akik figyelmembe ajánlanak játékosokat, de Mezey György nem tartozik közéjük.

A testület öt állandó bizottság névsorát hagyta jóvá az alábbiak szerint:
fegyelmi bizottság:
Retteghy István elnök, Birinyi István, Duda Attila, Kecskés Krisztián, Mógor Béla, Némethi Zsolt, Rába Zsolt, Tihanyi Tamás

igazolási és átigazolási bizottság:
Bajáky Tamás elnök, Bartha Árpád, Filiszár Tibor, Nagy József, Nagy Tamás

játékosbizottság:
Lisztes Krisztián elnök, Böjte Attila, Kocsárdi Gergely, Koltai Tamás, Nyerges Krisztián, Pataj Zoltán, Végh Zoltán

kisebbségi bizottság:
Amrein Károly elnök, Gibril Deen, Kozma Imre, Riskó Géza, Szénási József

szakmai, utánpótlás-, és gyermeklabdarúgás bizottság:
Mezey György elnök, Bozsik Péter, Füzi Ákos, Halmai Gábor, Herczeg András, Illés Béla, Kovács Zoltán, Mészöly Géza, Szalai László

NB I-es bizottság:
George F. Hemingway elnök, Nemes Ferenc, Szima Gábor, Tassy Márk, Alexander Gerstl, Klement Tibor, Rózsa Pál, Illés János, Domonyai László, Balog Judit, Ferencz Gábor, Kóbor László, Árki Gábor, Tolnai Sándor, Vancsa Miklós.