Vágólapra másolva!
A válogatottságot szeptemberben, egy nagy vihart kavaró nyílt levélben lemondó Huszti Szabolcs szeretne még játszani a nemzeti csapatban, Egervári Sándor szövetségi kapitánnyal azonban nem hajlandó beszélni.

A Nemzeti Sport interjút készített a Zenittel nemrégiben orosz bajnoki címet nyert, ám a klubcsapatában jobbára csak csereként bevetett Huszti Szabolccsal, aki kérdésre válaszolva elmondta, szeretne még játszani a magyar válogatottban. "A legnagyobb dolognak tartom, ha valaki magára öltheti a címerest mezt. Ötvenegyszer sikerült, tudom, milyen érzés ez. Talán jobban is, mint egyesek" - mondta a futballista, hozzátéve, ma is fenntartja mindazt, amit a szeptemberi nyílt levelében leírt.

Huszti akkor többek között nehezményezte, hogy Egervári Sándor az angolok elleni felkészülési meccs előtt motiválatlannak nevezte, úgy ítélte meg, hogy az NB I játszó futballisták indokolatlan előnyt élveznek a rutinosabb légiósoknál, továbbá azt sugallta, hogy a Videoton edzőjének, Mezey Györgynek beleszólása van a válogatott összeállításába.

Egervári az eset után úgy nyilatkozott, hogy kilencszer is hívta telefonon Husztit, aki azonban egyszer sem vette fel. A játékos most elmondta, akkor sem látná értelmét a párbeszédnek, ha a szövetségi kapitány tizedszer is próbálkozna. "Egyszer már kifejtettem aggályaimat a kapitány úrnak, részemről lezártnak tekintem ezt az ügyet. Nekem nem kell könyörögni, én sem könyörgök senkinek" - jelentette ki, majd bevallotta, valójában nem hisz már abban, hogy játszani fog még a válogatottban.

Amióta Huszti nem tagja a keretnek, a válogatott eddig mindhárom mérkőzését megnyerte.