Vágólapra másolva!
A belgrádi ügyészség összeállította a Svetlana Ceca Raznatovic és nővére, Lidija Velickovic-Ocokoljic elleni vádiratot. A testvérpárt azzal vádolják, hogy 2000 és 2003 között négymillió német márkát és 3,5 millió dollárt tulajdonítottak el az Obilic labdarúgóklub néhány játékosának törvénytelen eladásakor.

A szóban forgó klub volt igazgatóját, az ismert énekesnőt, Svetlana Ceca Raznatovicot hivatali helyzettel való visszaéléssel és nagyobb mennyiségű lőfegyver birtoklásával gyanúsítják, testvérét, Lidija Velickovic-Ocokoljicot pedig az Obilic játékosainak átigazolásával kapcsolatos visszaélésekkel.

Sajtóértesülések szerint Raznatovic asszony az Obilic játékosainak eladásakor a klub hivatalos pénzügyi könyveibe azt jegyeztette be, hogy a játékosok ingyen igazoltak át más csapatokba. Ennek következtében a klub számlájára egyetlen dinárt sem fizettek be, az állam pedig az eladásból származó összegre fizetendő adó nélkül maradt. A gyanú szerint, miközben a labdarúgók szabad játékosokként hagyták el a klubot, addig az Obilic vezetői külföldön megfizettették valós értéküket.

Testvére feltehetőleg mindebben segítette Raznatovicot, többek között ő nyitott külföldi bankokban számlát, ahová a játékosok eladásából származó pénzt fizették be.

A Raznatovic elleni bűnvádi feljelentésben az áll, hogy az énekesnő 1998. január elsejétől 2003. március elsejéig, amíg a klub elnöke volt, 15 játékos átigazolása során tett szert törvényellenes, összesen négymillió német márkás és 3,5 millió dolláros haszonra.

Az énekesnő nem először került a rendőrség látókörébe. A hírhedt délszláv háborús szabadcsapatvezér, Zeljko Raznatovic Arkan özvegye, férje meggyilkolása után került az Obilic élére, majd 2003-ban a Zoran Djindjic szerb miniszterelnök meggyilkolása utáni napokban őrizetbe vették azzal a gyanúval, hogy lakásán bújtatta a merénylet elsőrendű vádlottját, Milorad Lukovic Legiját.

Végül csak törvénytelen fegyverbirtoklással gyanúsították meg, miután lakásán kész fegyverarzenált találtak, ezért több hónapig vizsgálati fogságban tartották. Az ügyészség akkor kérte először, hogy az Obilic játékosainak átigazolása ügyében is induljon vizsgálat az énekesnő ellen.
Tomo Zoric, a köztársasági ügyészség sajtófelelőse a Tanjug hírügynökségnek elmondta, hogy Raznatovic ügyében azért tartott ilyen sokáig a vizsgálat, mert az ügyészség átfogó szakértői elemzés elvégzését kérte.