Vágólapra másolva!
A Real Madrid remek játékkal 4-0-ra nyert az Ajax otthonában a Bajnokok Ligája ötödik fordulójában, a gólok helyett mégis a meccs végén történt két kiállításról megy a vita a drukkerek körében. Sergio Ramos és Xabi Alonso is időhúzásért gyűjtötte be a második sárga lapját, amivel elérték, hogy a nyolcaddöntőben tiszta lappal induljanak, és elég gyanús az eset, hogy a két játékos szándékosan állíttatta ki magát.

Négy perc volt hátra az Ajax-Real BL-meccsből, a spanyolok 4-0-ra vezettek, amikor a korábban már egy sárga lapot begyűjtő Xabi Alonso végezhetett el egy szabadrúgást a madridiak térfeléről. A vb-győztes középpályás előbb nagy műgonddal megigazította a sportszárát, majd háromszor is eljátszotta, mintha nekifutna a labdának, de mindannyiszor megtorpant útközben.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=jJZrjrVAOxUSJVsk


Az Ajax csapatkapitánya, Luis Suárez integetve reklamált, Xabi Alonso viszont nem zavartatta magát, húzta még az időt, majd elégedetten konstatálta, hogy elérte a célját, amikor a skót Craig Thompson odasétált, és kiosztotta neki a kiállítást eredményző második sárgát. Percekkel később Sergio Ramos ugyanezt eljátszotta, Mourinho pedig elégedetten dörzsölhette a tenyerét, a védekező középpályás és a jobbhátvéd az Auxerre elleni, totálisan tét nélküli meccsen letölti majd az eltiltását, a nyolcaddöntőben pedig mindketten bevethetőek lesznek.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=hYNBBr7b28PuNphK


A meccs után Mourinho nem beszélt a szándékosan begyűjtött piros lapokról, csak annyit jegyzett meg az esettel kapcsolatban, hogy a bíró túl könnyen osztogatott sárga lapokat a Real-játékosoknak. "Ez egy olyan meccs volt, amit végig uraltunk. A bíró viszont olyan dolgokért adott lapokat, amikért nem kellett volna, az Ajax-játékosok sokkal többet szabálytalankodtak, ő mégis Ramost büntette a meccsen elkövetett első szabálytalansága után. A kiállítások nem igazán számítanak, mivel már továbbjutottunk, ha Ramos és Alonso nem játszhatnak az Auxerre ellen, majd mások lépnek pályára helyettük, de nem ajándékozzuk meg a franciákat egy győzelemmel, mert minden meccset meg akarunk nyerni" - mondta a portugál edző.

A NOS nevű holland tévécsatorna a meccs után megmutatta a jelenetet, amikor Mourinho az oldalvonalnál beszél Alonsóval nem sokkal a második sárga előtt, a spanyol AS című lap pedig képgalériát közölt arról, ahogy az edző Jerzy Dudek cserekapusnak elmondja a nagy trükköt, aki aztán egy játékmegszakításnál továbbadta az instrukciót Casillasnak, a kapus pedig Sergio Ramos fülébe súgta, hogy mi a teendő.

"Több játékossal is beszélgettem a meccs alatt, nem csak Ramosszal és Alonsóval. A történetet el kell adni, de a legfontosabb, hogy 4-0-ra nyertünk, és egy fantasztikus meccsünk volt. Inkább erről beszéljünk, ne másról!" - mondta Mourinho, amikor a sajtótájékoztatón ismét előkerültek a furcsa kiállítások, és azok előzményei.

Sergio Ramos az AS-nak úgy nyilatkozott, nem szándékosan gyűjtötték be a lapokat. "Nem arra mentünk, hogy a bíró kiállítson minket. 4-0-s állásnál megspórolhatta volna a lapokat, mégis kiállított" - nyilatkozta a jobbhátvéd. A Real a fölényes amszterdami győzelmével már biztosan csoportelső a Milan előtt.

Az esetre a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (UEFA) úgy reagált, a játékvezetői jelentés beérkezése után dönt arról, kivizsgálja-e, szándékosan gyűjtötték-e be a második sárgát a Real-játékosok.