Társoldalunk:

Győztesen kezdte a tavaszt a Videoton

2010.11.27. 17:22

Az őszi bajnok Videoton az első tavaszi, előrehozott fordulóban győzött a labdarúgó Monicomp Ligában: a fehérváriak szombaton hazai pályán az újonc Siófokot győzték le 2-0-ra.

Monicomp Liga, 16. forduló:
Videoton - Siófok 2-0 (0-0)
Székesfehérvár, 2228 néző, v.: Farkas Á.
gól: Sándor (59.), Nikolic (62.)
sárga lap: Novák (29.)
Videoton: Bozovic - Lázár, Lipták, Vaskó, Andic - Elek (Farkas B., a szünetben) - Nagy D. (Gosztonyi, 80.), Sándor, Vasiljevic (Szakály D., 71.) - Nikolic, Alves
Siófok: Molnár P. - Mogyorósi, Fehér Zs., Márton, Novák - Ivancsics (Kocsis, 74.), Tusori - Délczeg (Thiago, 66.), Sowunmi, Lukács (Piller, 62.) - Homma

A pénteki havazás ellenére tökéletes minőségű gyepszőnyeg várta a tavaszi idényből előrehozott Videoton - Siófok összecsapás résztvevőit. A Balaton-partiak az első félidő nagy részében masszív védekezéssel állták útját a fehérvári próbálkozásoknak, a vendégek minden játékosa saját térfelén volt szinte 45 percen át. Az első helyzetig így a harmincadik percig kellett várni, viszont ezt követően egyre több lehetősége volt Mezey György együttesének.

Fordulás után is a Videoton dominált és mezőnyfölényének az 59. percben már gól lett az eredménye, egy szöglet után Sándor fejelt a léc alá. Ráadásul a Lukács sérüléséből adódó létszámfölényt újfent kihasználták a hazaiak, növelte előnyét a listavezető. A hátralévő időben a Siófok feladta védelmi állását és többször lövőhelyzetig jutott, de az eredmény már nem változott. Összességében érvényesült a papírforma, a Videoton győzelme nem forgott veszélyben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK