Vágólapra másolva!
Szinte minden európai sportújság vezető hírként foglalkozik a hétfő esti Barcelona-Real Madrid rangadóval. A fővárosiak súlyos, 5-0-s veresége bőséges lehetőségeket kínált a hangzatos címekre és a kivételesen jó szójátékokra, amivel éltek is az újságírók.

Csaknem minden európai sportnapilap főcímben foglalkozott a spanyol csúcsrangadóval, de Argentínában és Brazíliában is címlapokra került az 5-0-s Barca-diadal. Az egyetlen kivételt Anglia jelenti, ahol meglepő módon a Guardian, de még a Sun című bulvárlap is csupán egy tárgyilagos, az eredményt ismertető címmel jelent meg. Igaz, utóbbi lap később elmés szójátékkal állt elő: Real Mourder, azaz valódi gyilkosság, írta a fővárosi csapat és edzője nevére is utalva. A mértékadó BBC vezető anyaga viszont egy saját, exkluzív sztori, amely a korrupt FIFA-tagok leleplezéséről szól.

Forrás: AFP
A lapok szerint megalázták Mourinhót (b), míg Guardioláék ellopták a Real jelzőjét

Az olasz lapok bántak a legkeményebben José Mourinhóval a Barca-Real után. A Gazzetta dello Sport "Isteni Barca, megalázott Mourinho" főcímmel jelent meg, s ugyancsak megalázásról ír a Tuttosport, míg a Corriere dello Sport szerint a Barcelona leckét adott a korábbi Inter-edzőnek.

A német Bild egy váratlan fordulattal galaktikusnak nevezi a Barcelonát, ellopva a spanyol sajtó Real Madridra alkalmazott eposzi jelzőjét. A helyi médiumok a szokásos fordulatok mellett külön foglalkoznak a Real két német játékosával, Mesut Özillel és Sami Khedirával, akik a Spiegel szerint "keserű tanórát kaptak."

A Yahoo focis oldalán Mourinho sétál lehajtott fejjel, fölötte a felirat: "The humbled one." Így lett a korábbi Különlegesből (Special one) a Megalázott.