Vágólapra másolva!
A DVSC közleményben ismerte el, hogy három debrceni futbalistát randalírozás miatt büntettek meg szerda éjjel Harkivban, miután a csapat 2-1-re kikapott az ukrán Metalliszt vendégeként Európa Liga-mérkőzésen. Kabát Péter a lengyel főkonzulátus őrbódéján töltötte ki a dühét, és a focisták szállodai szobájában is "megsérült néhány berendezési tárgy".

"A Metaliszt Harkiv elleni Európa Liga-csoportmérkőzés után a DVSC három játékosa - Kabát Péter, Laczkó Zsolt és Szakály Péter - az elrendelt takarodó után elhagyta a csapat szálláshelyét, és sétálni indult a városba" - áll a klub honlapján megjelentetett közleményben. "Séta közben Kabát Péter megütötte a lengyel nagykövetség előtt álló őrbódé oldalát, melynek üvege elrepedt. Az őrbódéban tartózkodó őrök intézkedtek a játékosokkal szemben: 120 euró pénzbírságot kellett fizetniük, ezt követően távozhattak a helyszínről. A Haon.hu-n megjelent, hogy a csapat szálláshelyén is történt rendbontás. A Kabát Péter és Laczkó Zsolt által lakott szobában valóban megsérült néhány berendezési tárgy, amelyek értékét a játékosok megtérítették. A megtörtént események miatt a klub kiszabja a megfelelő büntetést az érintettek részére."

A játékosok randalírozásáról több ukrán internetes újság is beszámolt csütörtökön. A lapok még csak két debreceni játékosról írtak, szerintük a hatóságok őrizetbe vették őket, majd az adatfelvételt követően távozhattak a rendőrségről. A Mediaport.ua több képet is közölt a megrongált utcai fülkéről, amely a debreceni közleménnyel ellentétben nem a lengyel nagykövetséghez - hiszen az a fővárosban van -, hanem a főkonzulátushoz tartozik.

A magyar bajnok különgépe 14.30-kor szállt le Debrecenben, Bartha Csaba klubigazgató félórás türelmet kért az [origo]-tól, majd mikor újrahívtuk, azt közölte, nem tud még semmit mondani.

A kijevi magyar nagykövetség hivatalosan nem tud az ügyről, mivel a rendőrség nem értesítette, s a játékosok sem tettek panaszt. A DVSC-TEVA szerdán nagy csatában, a 88. percben kapott góllal maradt alul az ukrán együttessel szemben. A debreceniek így öt forduló után pont nélkül az utolsó helyen állnak csoportjukban.