Vágólapra másolva!
José Mourinho irányítása alatt nyerheti vissza csúcsformáját Diego Milito, a Real Madrid edzője ugyanis az Internazionale argentin támadójával szeretné megerősíteni a keretet a téli átigazolási időszakban. Militót Antonio Cassano pótolhatja az Inter csatársorában.

Az elmúlt szezon meglepetésembere Diego Milito volt, aki remek játékával és fontos góljaival triplázásig (BL, scudetto, olasz kupa) vezette az Intert. Az idén viszont az argentin támadó csak keresi tavalyi önmagát, klubjában tizenhárom mérkőzésen csupán három gólt szerzett.

Szakértők szerint Rafa Benítez érkezésének, de inkább José Mourinho távozásának tudható be a visszaesés, de Milito januártól ismét csúformába kerülhet, olasz lapértesülések szerint ugyanis a Real Madrid portugál mestere őt nevezte meg első számú célpontnak a téli átigazolási időszakban.

A Realnak mindenképp szüksége van egy befejező csatárra, miután Gonzalo Higuaín sérülés miatt több hónapig nem játszhat, Karim Benzema pedig nem kifejezetten Mourinho kedvence, nem úgy, mint Milito, akivel nem csak, hogy jól megértették egymást az Internél, de eredményesen is dolgoztak.

A Real Madrid hasonló felfogásban játszik az idén, mint ahogy tavaly az Inter, a három támadó szellemű középpályás, Di María, Özil és Ronaldo elé szeretné betenni Mourinho Militót, aki az elmúlt szezonban ugyanebben a szerepkörben remekelt, akkor Pandev, Sneijder és Eto'o szolgálta ki őt.

Távozása nem csak a rossz formája miatt elképzelhető, hanem azért is, mert Massimo Moratti klubelnök állítólag már megegyezett a Sampdoriát elhagyó Antonio Cassanóval, aki a télen átveheti Milito helyét a csatársorban.

A Realnál B terv is van arra az esetre, ha nem sikerülne megszerezni Militót, a wolfsburgi Edin Dzeko vagy a Manchester Cityben játszó Emmanuel Adebayor költözhet Madridba januárban.