Vágólapra másolva!
Arsene Wenger, az Arsenal vezetőedzője szerint megérett a változtatásra a labdarúgó-világbajnokságok helyszínkijelölésének a módszere.

A francia szakember, aki a 2018-as vb-ért zajló versenyben az angolok pályázatát támogatta, a múlt csütörtöki bukást, az elsőkörös kiesést követően úgy fogalmazott, hogy számára egy kicsit középkorinak tűnik az eljárás.

"A kritériumoknak sokkal inkább technikai jellegűeknek kellene lenniük, az emberi tényezőnek kevésbé kellene szerepet játszania. Meg lehetne állapítani például száz különböző fontosságú szempontot, az ezekkel kapcsolatos ajánlásokat, vállalásokat be lehetne táplálni egy számítógépbe, amely kiadná a legjobbat" - mondta, megemlítve még, hogy nagyon sajnálja azokat az embereket, akik Angliában a futball szerelmesei.

"Nem jó, hogy a mai világban oda kell menni valahová, ott lobbizni kell a pályázatért, és azt kell mondani: kérjük, higgyenek bennünk! Jobb lenne, ha ez inkább technikai jellegű lenne" - tette hozzá.

Wenger arról is beszélt, hogy még a gyanú árnyékának sem lenne szabad egy ilyen súlyú szavazásra vetülnie. A 2018-as világbajnokság rendezési jogát Oroszország kapta meg.

Az azóta elhangzott nyilatkozatok alapján Angliában nem mindenki van meggyőződve arról, hogy tiszta volt a voksolás. Azt pedig a többség egyenesen nem érti, miként kaphatott mindössze két szavazatot a 22 végrehajtó bizottsági tagtól az előzetesen az egyik legjobbnak minősített angol pályázat.