Vágólapra másolva!
Herczeg András vezetőedző sorsa a december 20-i igazgatótanácsi ülésen lesz napirenden, míg a Metaliszt Harkiv elleni Európa Liga-mérkőzés után randalírozó három focista büntetéséről "rövid időn belül" dönt a Debrecen, közölte Szilágyi Sándor ügyvezető.

"A tréner szerződésével az utolsó idei meccs után foglalkozunk, azaz a jövő csütörtöki, Sampdoria elleni EL-találkozót követő igazgatósági ülésen kell a szakmai stábnak beszámolót tartania" - mondta pénteken Szilágyi Herczeg Andrással kapcsolatban, akinek szerződése az év végén lejár a hajdúsági együttesnél.

Kabát Péter, Laczkó Zsolt és Szakály Péter ügyében Szilágyi arról adott tájékoztatást, hogy jelenleg még "a tényfeltárás van folyamatban", amikor az lezárul, a szakmai vezetés javaslatot tesz a cégvezetésnek és a tulajdonosnak a büntetésről.

A három futballista múlt szerdán Harkivban az elrendelt takarodó után elhagyta a csapat szálláshelyét, és sétálni indult a városba. Séta közben Kabát Péter megütötte a lengyel nagykövetség előtt álló őrbódé oldalát, melynek üvege elrepedt. Az őrbódéban tartózkodó őrök intézkedtek a játékosokkal szemben: 120 euró pénzbírságot kellett fizetniük, ezt követően távozhattak a helyszínről. Kabát Péter és Laczkó Zsolt szállodai szobájában szintén megsérült néhány berendezési tárgy.

A Debrecen az előző idényben triplázott, azaz a bajnokság mellett megnyerte a Magyar Kupát és a Ligakupát is, de az új szezon őszi fele nem a várakozásoknak megfelelően alakult: a Monicomp Ligában ötödik helyen áll a csapat, nyolc pont hátránnyal az éllovas Videoton mögött. Az Európa Ligában már négy furduló után kiesett, pontot nem szerzett .

öt fordulót követően pont nélkül áll, míg a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első, hazai felvonásán háromgólos vereséget szenvedett a Kecskeméttől.