Vágólapra másolva!
Vad II István napokig rágódik egy-egy rossz ítéleten, de ugyanúgy készül élete egyik legnagyobb mérkőzésére, mint más találkozóra, és abban reménykedik, hogy a két csapat sztárjai előtt is tekintélyt szerez csütörtökön. A magyar játékvezető az Európa Liga Juventus-Manchester City találkozóján dirigál.

Hétfőn kiderült, hogy Vad II István vezeti a Juventus és a Manchester City torinói összecsapását: "Az ötödik mérkőzésem lesz az Európa Liga csoportkörében, de ez ígérkezik a legnagyobb meccsnek" - nyilatkozta a játékvezető. "Ugyanúgy készülök, mint minden találkozóra, annyiban talán más a dolog, hogy ezekről a csapatokról több felvétel van, minden héten láthatjuk őket Magyarországon is a tévében."

Vad II István már közel száz NB I-es mérkőzést levezetett, így itthon nincs problémája a tekintéllyel, de mi a helyzet a nemzetközi porondon? "Akikkel az ember még nem találkozott, azoknál a nulláról indul, de azt szoktuk mondani, hogy jól kell ítélni, és akkor kivívjuk a tekintélyt bármelyik játékosnál."

A fiatal magyar játékvezető, ha hibázik, nem tudja egyből elfelejteni. "Sokszor meccseket eldöntő ítéleteket hozunk, és ha a videófelvételen bebizonyosodik, hogy hibáztam, akkor jó pár napig rágódom rajta. Ki kell deríteni, hogy miért hoztam rossz ítéletet, és ha megtaláltam a hiba okát, túllépek az eseten."

Vad II István partjelzője Ring György és Szpisjak Zsolt, másik két segítője Fábián Mihály és Veizer Roland, míg a tartalékbíró Iványi Zoltán lesz a kupamérkőzésen.