Vágólapra másolva!
Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke viccelődve próbált magyarázatot adni a 2022-es katari labdarúgó-világbajnoksággal kapcsolatban felmerült kényes kérdésekre. A FIFA-t amiatt bírálták, hogy olyan országba viszi a tornát, ahol a homoszexualitás illegális, az alkoholfogyasztás pedig tilos.

Megpróbálta elbagatellizálni a 2022-es katari labdarúgó-világbajnoksággal kapcsolatban felmerült kényes kérdéseket Sepp Blatter. Amikor a homoszexuálisokra vonatkozó problémákról kérdezték, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke viccesen azt ajánlotta, tartózkodjanak a nemi élettől a torna alatt. Aztán komolyra fordította a szót, és úgy fogalmazott, szabad világban élünk, biztos benne, hogy 2022-ben Katarban nem lesznek ilyen jellegű problémák.

Az is felvetődött, hogy a jelenlegi katari törvények tiltják az alkohol nyilvános fogyasztását, miközben a nyári hőmérséklet a Közel-Keleten elérheti a 40-50 Celsius-fokot is.

"Azt hiszem, túl sok aggodalom merül fel mostanában egy olyan tornával kapcsolatban, amit tizenkét év múlva rendezünk" - vélekedett Blatter leszögezve, hogy rengeteg idő van még ezeknek a kérdéseknek a megvitatására.

Blatter kommentárját hevesen kritizálta az amerikai születésű brit kosárlabdázó, John Amaechi, aki az NBA játékosai közül elsőként jelentette be, hogy homoszexuális. "A FIFA lényegében igent mondott a háttérbe szorításunkra ezzel a döntéssel. A mára kiharcolt pozíciónk elveszítését nem fogadhatjuk el. Ha pedig az angol szövetség és a világ más futballszövetségei nem ismerik el ezt a sértést, azzal ők is cinkossá válnak."