Vágólapra másolva!
Czvitkovics Péter nem kertelt, mikor gyorsaságáról kérdezték egy debreceni honlapon. A DVSC szélsője elismerte, hogy nem villámléptű, ám szerinte elsősorban nem a játékosoknak, hanem a labdának kell futnia.

A dehir.hu honlapon a 27 éves játékost azzal szembesítették, hogy egyes vélemények szerint azért nem került még külföldre, mert nem elég gyors.

"Azt el kell ismernem, hogy nem vagyok villámléptű, de azért az első tíz méteren például a csapaton belül a legjobbak között vagyok, és szerintem a futballban ez a legfontosabb" - adta meg a választ Czvitkovics. " Amúgy valóban lassúnak tűnök a tévén keresztül. Szakály Péterrel szoktunk is ezen viccelődni, mert ő sem az a villámszélső.

De igazából nem hiszem, hogy az kizáró ok lenne egy külföldi szerződés kapcsán, ha valaki nem futóbolond. Én annak a híve vagyok, hogy inkább a labda járjon gyorsan. Érdemes megnézni például Xavi játékát a Barcelonában. Isten ments, hogy összehasonlítsam magam vele, de ő sem egy sprinter, viszont a több, hasznos területen megtett futással és azzal, hogy inkább a labdát mozgatja, ezt kompenzálni tudja.

Én sosem az a játékos voltam, aki lefutotta szélen a védőt, és aztán beadta a labdát, hogy majd lesz valami. Én szeretem, ha nálam van a zsuga, minél többet. Kis passzok, nagy játék" - zárta mondandóját a DVSC egyik kulcsembere.