Vágólapra másolva!
A Guardian és a Sun összeállítása alapján a januári átigazolási szezon egyik legkeresettebb labdarúgója Robbie Keane lesz az angol bajnokságban: a Tottenham csatárát a Fulham, a West Bromwich, a West Ham és a Wolverhampton is vinné. Előzetes várakozások szerint a Chelsea költheti a legtöbbet játékosvásárlásra, akár húszmillió fontig is elmehet.

Arsenal

Nem tervez komoly bevásárlást Arséne Wenger, akkor kerülhet csupán bajba, ha esetleg kapusa, Manuel Almunia távozik. A francia edző azonban készül erre az eshetőségre is, már jelezte, ebben az esetben visszahívja a Hull Citynek kölcsönadott hálóőrét, Vito Mannonét.

Lehetséges igazolások: Gary Cahill (Bolton Wanderers), Mamadou Sakho (PSG), Eden Hazard (Lille), Chris Samba (Blackburn).
Távozhat: Manuel Almunia

Aston Villa

Gérard Houllier is félhet attól, hogy egy-két kulcsembere - Curtis Davies vagy Steve Sidwell - távozik, a francia szakembernek elsősorban középső védőre és középső középpályásra lenne szüksége.

Lehetséges igazolás: Joey Barton (Newcastle United).
Távozhat: Steve Sidwell, Stephen Ireland, Curtis Davies, Richard Dunne.

Birmingham City

Nulla büdzsével Alex McLeish menedzser csak a kölcsönszerződésekben bízhat, elsősorban gólvágóra és szélsőre lenne szüksége, főleg, ha Sebastian Larsson is távozik.

Lehetséges igazolás: Edson Buddle (LA Galaxy).
Távozhat: Nikola Zigic, Sebastian Larsson

Blackburn

A tulajdonosok ötmillió fontot ígértek Sam Allardyce-nak, ebből kell megoldani az erősítést csatár- és középpályás poszton.

Lehetséges igazolások: Kris Boyd (Middlesbrough), Geovanni (unattached), David Bentley (Tottenham Hotspur)
Távozhat: Chris Samba, Pascal Chimbonda

Blackpool

Ian Holloway számára 750 ezer font áll rendelkezésre, de a menedzser szerint ez a januári átigazolási időszak felesleges időpocsékolás. Persze másképp vélekedik majd, ha David Vaughan, Stephen Crainey, illetve a kapus Matt Gilks nem fogadja el a szerződéshosszabbítási ajánlatot.

Lehetséges igazolások: Adam Hammill (Barnsley), David Nugent (Portsmouth), Gary Kenneth (Dundee United).
Távozhat: Jason Euell, Chris Basham

Bolton

Owen Coyle 5-10 millió font közötti összeggel gazdálkodhat, ebbe belefér az is, hogy rábólint ománi kapusa, Ali al-Habszi végleges távozására és inkább középpályást vásárol.

Lehetséges igazolások: Zlatko Dedic (Bochum), Jaime Ayoví (Emelec), Charlie Adam (Blackpool).
Távozhat: Tamir Cohen, Ali al-Habszi

Chelsea

Akár húszmillió fontig is elmehet a költekezéssel Carlo Ancelotti, aki John Terry, illetve Alex sérülései miatt szívesen venne újabb középső védőt. No meg néhány csatárt is.

Lehetséges igazolások: David Luiz (Benfica), Gary Cahill (Bolton Wanderers), Phil Jones (Blackburn Rovers), Steven Taylor (Newcastle United), Neymar (Santos), Darijo Srna (Shakhtar Donetsk), Stefan Savic (Partizan Belgrade), Edin Dzeko, Simon Kjaer (mindkettő Wolfsburg), Fábio Coentrao (Benfica), Gregory van der Wiel (ajax), Romelu Lukaku (Anderlecht ).
Távozhat: -

Everton

David Moyes rekordot döntene, három játékost is kölcsönszerződéssel kötve az Evertonhoz. Ha a kiszemeltek közül csak kettő transzfer összejönne, már jól járna az együttes.

Lehetséges igazolások: Emmanuel Adebayor (Manchester City), Roque Santa Cruz (Manchester City), Nicklas Bendtner (Arsenal), Dmitrij Verhovcov (Naftan Novopolock), Steven Taylor (Newcastle)
Távozhat: Steven Pienaar

Fulham

Mark Hughes várhatóan nem próbál pluszpénzt kicsikarni a tulajdonos Mohamed Al Fayedtől, pedig nagy szüksége lenne egy kapusra a 38 éves Mark Schwarzer mellé, plusz egy középpályásra vagy támadóra, hiszen Bobby Zamorára februárig biztosan nem számíthat.

Lehetséges igazolások: Shay Given (Manchester City), Stephen Ireland (Aston Villa), Steve Sidwell (Aston Villa), Robbie Keane (Tottenham Hotspur).
Távozhat: Clint Dempsey

Liverpool

Bár Roy Hodgson elismerte, nem szeretne olyan mélységékbe menni az átigazolási szezonban, mint a Tottenham, a Chelsea és az Arsenal, azt nem tagadta, szüksége lenne egy csatárra, egy középső védőre és Glen Johnson esetleges távozásakor egy jobboldali játékosra is.

Lehetséges igazolások: Yann Mvila (Rennes), Antoine Griezmann (Real Sociedad), Ashley Young (Aston Villa), Charles N'Zogbia (Wigan Athletic), Chris Samba (Blackburn), Eljero Elia (Hamburg), Clint Dempsey (Fulham)
Távozhat: Milan Jovanovic

Manchester City

Roberto Mancini azt vehet, akit akar, a pénz nem számít, ám az olasz szakember egyelőre beérné egy gólerős támadóval is. Még hely is felszabadulhat a keretben, hiszen Roque Santa Cruz, valamint Emmanuel Adebayor nagyon szeretne távozni.

Lehetséges igazolások: Edin Dzeko (Wolfsburg), Fernando Torres (Liverpool), Gary Cahill (Bolton Wanderers), Dani Alves (Barcelona)
Távozhat: Emmanuel Adebayor, Shaun Wright-Phillips, Roque Santa Cruz, Joleon Lescot, Wayne Bridge

Manchester United

Sir Alex Ferguson nem költekezős típus, de ha lehetősége lesz rá, biztosan megragadja az alkalmat, hogy veteránjai (Edwin van der Sar, Paul Scholes, Ryan Giggs) későbbi pótlására megfelelő játékost szerezzen.

Lehetséges igazolások: Maarten Stekelenburg (Ajax), Rafael van der Vaart (Tottenham Hotspur), Luka Modric (Tottenham Hotspur), Arjen Robben (Bayern München), Mamadou Sakho (PSG)
Távozhat: Darron Gibson, Federico Macheda, Gabriel Obertan

Newcastle United

Alan Pardew elsősorban a másod- és harmadosztály felé fordulna, noha tapasztalt balbekkre és kreatív középpályásra szüksége lenne.

Lehetséges igazolások: Charlie Adam (Blackpool), Roque Santa Cruz (Manchester City), Alex Oxlade-Chamberlain (Southampton), Connor Wickham (Ipswich), Adel Taarabt (QPR)
Távozhat: Steven Taylor, Xisco, Peter Lovenkrands

Stoke City

Peter Coates szerint a csapat kiváló, de azért ötmillió fontig elmenne, hogy megszerezze Jermaine Pennantet vagy Sebastian Larssont.

Lehetséges igazolások: Jermaine Pennant (Real Zaragoza), Sebastian Larsson (Birmingham City), Curtis Davies (Aston Villa), Stephen Ireland (Aston Villa), Wayne Bridge (Manchester City).
Távozhat: Tuncay, Michael Tonge

Sunderland

"Csak azért nem veszünk senkit, mert karácsony van. Elégedett vagyok a jelenlegi kerettel" - állítja Steve Bruce, aki azért ha minden kötél szakad, balszélre venne egy kreatív, dinamikus labdarúgót.

Lehetséges igazolások: Charles N'Zogbia (Wigan Athletic), Stephen Ireland (Aston Villa), Maynor Figueroa (Wigan Athletic), David Bentley (Tottenham Hotspur).
Távozhat: George McCartney, Andy Reid, Anton Ferdinand.

Tottenham

Harry Redknapp nehéz helyzetbe került, ha vásárolni akar, el kell adnia néhány játékost, hogy legyen szabad hely a keretben.

Lehetséges igazolások: Joleon Lescott (Manchester City), Gary Cahill (Bolton Wanderers), Roger Johnson (Birmingham City), Glen Johnson (Liverpool), Scott Parker (West Ham United), Steven Pienaar (Everton), Andy Carroll (Newcastle United).
Távozhat: Robbie Keane, Jamie O'Hara, David Bentley, Niko Kranjcar, Giovani

West Bromwich Albion

Roberto Di Matteo sem venne mindenáron játékost, sőt, a kölcsönben lévők közül Leon Barnett már jelezte, végleg Norwich-ba költözne, de a Derby County-nál lévő Luke Moore, illetve a Leicestert erősítő Roman Bednar sem tér vissza mindenáron anyaegyesületébe.

Lehetséges igazolások: Georgiosz Szamarasz (Celtic), Pierre Webó (Real Mallorca), Sean St Ledger (Preston), Jay Bothroyd (Cardiff), Robbie Keane (Tottenham)
Távozhat: Roman Bednar, Simon Cox, Gianni Zuiverloon, Luke Moore, Abdoulaye Meite.

West Ham United

Csak akkor tud játékost venni a klub, ha valakit jó pénzért értékesít. Egyik ilyen lehet Carlton Cole, akiért akár tízmillió fontot is bezsebelhet, de Matthew Upson távozása sem elképzelhetetlen, a középső védő nyártól ugyanis ingyen igazolhatóvá válna.

Lehetséges igazolások: Nigel Reo-Coker (Aston Villa), Jamie O'Hara (Tottenham Hotspur), Steve Sidwell (Aston Villa), Stephen Ireland (Aston Villa), Robbie Keane (Tottenham Hotspur).
Távozhat: Valon Behrami, Carlton Cole, Matthew Upson

Wigan Athletic

A legfontosabb feladat, hogy a klub megtartsa Charles N'Zogbiát a szezon végéig.

Lehetséges igazolások: Ali al-Habszi (Bolton Wanderers), Bradley Johnson (Leeds United), Tom Cleverley (Manchester United), Jay Emmanuel-Thomas (Arsenal), Bradley Johnson (Leeds).
Távozhat: Hugo Rodallega, Charles N'Zogbia, Maynor Figueroa

Wolverhampton Wanderers

Mick McCarthy ötmillió fontot is költhet, ebből elsősorban középső védőt venne, ötletben nincs hiány, három kiszemeltje is akad. A nagy fogás azonban mégiscsak az lenne, ha kölcsönbe megkapná a Tottenhamtől Robbie Keane-t.

Lehetséges igazolások: Curtis Davies (Aston Villa), Joleon Lescott (Manchester City), Steven Taylor (Newcastle United), Robbie Keane (Tottenham Hotspur), Mamadou Bagayoko (Nice)
Távozhat: Steven Fletcher.