Vágólapra másolva!
Nem kíméli a Liverpool legendás szurkolói csoportja Roy Hodgsont: a Kop egy ironikus rigmusban szövetségi kapitánynak küldte az edzőt, akiről az angol lapok is leszedték a keresztvizet a Wolverhampton elleni hazai vereség után.

A Liverpool idegenbeli legyőzésével mozdult el a Premier League utolsó helyéről a Wolverhampton szerdán. Az utolsó négy bajnokijából hármat elvesztő Liverpool már csak 12. a tabellán, az idény elején kinevezett Roy Hodgsonnak vaskos gúnyolódásokat kellett elszenvednie a meccsen.

Előbb a csapat korábbi legendás játékosát és edzőjét, Kenny Dalglisht éltette a Kop, majd következett a "Hodgsont szövetségi kapitánynak!" kórus.

Az előző idényben a Fulhamet Európa Liga-döntőbe vezető Hodgsont az Év menedzserének választották Angliában, jelenleg viszont 18 forduló után negatív, 6-4-8-as bajnoki mérleggel kínlódik a Liverpoollal.

A trénernek nem jelent újdonságot a Kop hozzáállása: "Amióta csak megérkeztem a híres Anfieldre, sosem éreztem igazán a szurkolók támogatását. Nem szándékosan veszítünk. Szomorú évzáró volt ez, elkeserítettük a drukkereket, akik kimutatták, mit éreznek - valószínűleg én is így tettem volna. Talán nem elég jó minőségű a csapatunk, és nincs önbizalmunk, de a negatív hozzáállás nem segít. Nem játszhatnak úgy a játékosok, hogy félnek a hibázástól."

Nem csak a szurkolók bírálják Gera Zoltán korábbi edzőjét. A Telegraph kiemeli, hogy a hasonló hullámvölgyben lévő Chelsea csak összekapart egy győzelmet, amellyel visszakerült a top négybe, a Guardian megfigyelése szerint pedig a Pool cseréi közül Ryan Babelt kicsúfolták, és Paul Koncheskyt is kinevették.

Hodgson jövője bizonytalan, az viszont biztos, hogy a Wolves 1984 januárja óta először győzött az Anfield Roadon. A Liverpool nem szerzett ilyen kevés pontot újévig az 1953/54-es szezon óta, melynek végén kiesett.