Vágólapra másolva!
Több lap is arról számolt be, hogy a Manchester City labdarúgócsapata megegyezett Edin Dzeko vételáráról a német Wolfsburggal. Az átigazolást azonban még nem lehet lefutott ügynek tekinteni, mert a csatár fizetési igényei nagyon magasak, illetve a Juventus és a Bayern München végső rohamot indított a bosnyák megszerzéséért.

Brit lapértesülések szerint a Manchester City megegyezett a Wolfsburggal Edin Dzeko átigazolási díjáról. Az angol labdarúgócsapat 27 millió fontot fizet a német klubnak a bosnyák válogatott támadóért, aki a hét vége felé írhatja alá szerződését Roberto Mancini csapatához. A Bundesliga egyik legjobb góllövője heti 175 ezer fontot szeretne keresni Manchesterben, ám a klub 150 ezerben gondolkodik.

Dzeko esetleges érkezésével véglegesen bezárulhat a kapu Adebayor és Santa Cruz előtt a Citynél, akik már eddig is csak epizodisták voltak Tévez és Balotelli mögött.

Leendő csapattársáról a német válogatott Jerome Boateng a Manchester Evening Newsnak nyilatkozott: "Dzeko egy kiváló csatár. Természetes, ha örülünk egy ilyen remek játékos érkezésének. Párszor játszottam ellene, amikor a Hamburg játékosa voltam, és úgy emlékszem rúgott gólt. Volt, hogy én őriztem, és kőkemény munka volt fogni. Remekül fedezte a labdát és jól használta ki testi adottságait. Nem túl gyors, de jól feltalálja magát az ellenfél kapuja előtt."

Dzeko iránt a Juventus, valamint a Bayern München is erősen érdeklődik.

Dzeko, amikor megtudta, hogy a Juventus komolyan érdeklődik iránta, küldött egy sms-t az olaszoknak, melyben felszólítja őket, hogy tegyenek ajánlatot, ha kell nekik - írja a Tuttosport, amely szerint, közel egyforma ajánlatok esetén Dzeko a torinóiakat favorizálná.

Amennyiben Dzeko a Juvénál kötne ki, úgy ott is kitúrhat a keretből egy csatárt, mégpedig Amaurit. A La Gazzetta szerint, ha mégsem jönne Dzeko, úgy a Juventus a Floccari (Lazio), Gilardino (Fiorentina), Toni (Genoa) hármasból választana.

A Daily Mirror szerint a Bayern München is megkezdte utolsó rohamát Dzekóért, aki vasárnap Marbellára utazott a Wolfsburg edzőtáborába. A lap szerint a bajorok is készek 30 millió font körüli összeget adni a bosnyákért.

Arra is van esély, hogy Dzeko tavasszal is a Wolfsburgban játszik, de Steve McClaren vezetőedzőnek égető szüksége lenne a pénzre, hogy megerősítsék a keretet, amely gyengén muzsikált az ősszel.