Vágólapra másolva!
A Feyenoordnál próbajátékon levő Simon Krisztián remek teljesítménnyel mutatkozott be a városi rivális elleni felkészülési meccsen. A Feyenoord 4-2-re legyőzte a másodosztályú Sparta Rotterdamot, a félidőben beálló újpesti szélső egy gólt és két gólpasszt jegyzett.

A Sparta stadionjában rendezett találkozón Mario Been, a Feyenoord edzője a 19 éves Simon Krisztiánnak és a kazah Kizsnicsenkónak adott bizonyítási lehetőséget. A magyar játékos a szünet után 1-1-es állásnál jött be, és komoly érdemei voltak a meccs eldöntésében.

Bár a Feyenoord nem sokkal később emberhátrányba került, Simon előbb egy elfutás végén adott gólpasszt, majd sarokkal készítette elő a harmadik vendéggólt. Végül a Kizsnicsenkótól kapott labdából Simon is betalált.

Simon Krisztián már decemberben is töltött néhány napot a Feyenoordnál, a 11-szeres holland bajnok vezetői ekkor döntötték el, hogy elviszik a csapat január 7-én kezdődő ománi edzőtáborába. Szerződtetéséről még nem született döntés.

A mérkőzésen gyászszalagot viseltek a Feyenoord-játékosok a kedden elhunyt Coen Moulijnra, a klub történetének legjobb játékosára emlékezve.

Simon lőtte a Feyenoord negyedik gólját

Simon első gólpassza

Simon második gólpassza