Társoldalunk:

Kirúgta Mutut a Fiorentina

2011.01.06. 12:10

Fegyelmi vétség miatt kizárták az olasz focibajnokságban szereplő Fiorentinából Adrian Mutut, a klub sokszoros román válogatott támadóját, aki kereshet magának új csapatot.

A 31 éves futballista szerda este nem ment el a firenzeiek edzésére, távolmaradását azonban nem jelezte, és nem is indokolta meg. "Sorozatosan tapasztalhattunk ehhez hasonló eseteket vele kapcsolatban, ezért jogi lépésekre szántuk el magunkat" - nyilatkozta Andrea della Valle, a Fiorentina elnöke.
   
A La Gazzetta dello Sport csütörtöki számában azt írta, a klub az olasz ligához fordul, hogy kérvényezze Mutu fizetésének csökkentését. A román futballistának a klub döntése értelmében azonnal el kell hagynia a csapatot, de külföldre szabadon igazolhat bárhová. Ha mégis egy olasz együtteshez szerződne, azért már pénzt fog kérni a Fiorentina.
   
Mutunak korábban több botrányos cselekedete is volt: 2003-ban 22 millió euróért igazolt a Parmából az angol Chelsea-hez, ahol 2004-ben szerződést bontottak vele, mert kiderült, hogy kokaint fogyasztott. A támadót ezért hét hónapra eltiltották, majd hosszas huzavona után tavaly júniusban a svájci bíróság végső döntést hozott, és 17,2 millió eurós kártérítés megfizetésére kötelezte Mutut. A futballista az elmúlt évben kilenc hónapig nem játszhatott, mert egy január 10-i doppingellenőrzésen a szibutramin nevű étvágycsökkentő szer nyomait mutatták ki a szervezetében.

KAPCSOLÓDÓ CIKK