Vágólapra másolva!
Beindult a nagyüzem az európai topligákban, már csak a német labdarúgó-bajnokságban pihennek a játékosok. Aktuális álomcsapatunkban két olyan hátvédet is találhatunk, akik a múlt héten szerezték első góljukat klubjukban, a kapuba pedig egy francia ötödosztályú játékost állítottunk.

Kapus:

Guillaume Bemenou (francia, Chambéry): A francia kupa mindig is híres volt arról, hogy a kiscsapatok gyakran okoznak meglepetést, és a sorozat első fordulójában ennek megfelelően hullottak az élvonalbeli klubok. Az AS Monaco például az ötödosztályú Chambéry otthonában vérzett el, miután a tizenegyes-párbajban a hazai kapus kétszer is védeni tudott.

Hátvédek:

Phil Bardsley (skót, Sunderland): a Sunderland kiválóan szerepel a Premier League-ben, hiszen jelenleg a hatodik helyen áll. A múlt héten idegenben verte az Aston Villát, és a meccs egyetlen gólját a jobbhátvéd Bardsley érte el, aki korábban sohasem volt eredményes a csapat színeiben.

Andy O'Brien (északír, Leeds United): az FA-kupában is gyakran születnek váratlan eredmények, és a Leeds közel állt ahhoz, hogy tavalyi évhez hasonlóan idegenben verjen ki egy sztárklubot. Akkor a Manchester United otthonában nyert, most pedig az Arsenal ellen ért el 1-1-es döntetlent, köszönhetően többek között a fantasztikusan futballozó középhátvédnek, O'Briennek.

Zsang Lipeng (Kína): a kínai válogatott azon kevés esélyes közé tartozik az Ázsia-kupán, amelyik jól kezdte a tornát. Kuvait ellen 2-0-ra nyert, és az első gólt a középhátvéd Zseng szerezte, aki egy szögletet követően húzódott előre, és lövése egy védőn is megpattanva jutott el a kapuba.

Eric Abidal (francia, Barcelona): a védő nem a góljairól híres, hiszen karrierje során bajnokin még sohasem tudott betalálni, a Barca színeiben pedig 100-nál több találkozón szerepelt anélkül, hogy eredményes lett volna. A Bilbao elleni kupameccsen azonban ez a sorozat megszakadt, Abidal gólja továbbjutást ért a Barcelonának.

Középpályások:

Emilio Nsue (spanyol, Mallorca): a jobbszélső Egyenlítői Guineából származik, ám szerepelt a spanyol korosztályos válogatottakban, és ha így folytatja, hamarosan Xaviék mellett is bemutatkozhat. A múlt héten csapata mindkét bajnokiján eredményes volt, bevette a Hércules és az Almería kapuját is.

Estebán Cambiasso (argentin, Internazionale): a milánóiak új edzője, Leonardo ennél jobb debütálásról nem is álmodhatott volna, hiszen megnyerte első két bajnokiját. A brazil szakember elsősorban egy argentin játékosnak mondhat ezért köszönetet, Cambiasso ugyanis a Napoli ellen egy, a Catania ellen pedig két gólt ért el.

Sebastian Giovinco (olasz, Parma): a fiatal középpályás az előző idényben a Juventusban kevés lehetőséget kapott, ám a héten nemes bosszút állt mindezért. A Parma színeiben ugyanis két gólt szerzett Torinóban, csapata pedig 4-1-re nyert. Giovinco ráadásul a hét végi, Cagliari elleni találkozón is eredményes volt.

Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid): a madridiak klasszisa az új évben ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta, és lassan minden létező gólrekordot megdönt. A múlt héten két bajnokin öt találatot ért el: kettőt vágott a Getafénak, a Villarreal ellen pedig mesterhármast ünnepelt.

Csatárok:

Frédéric Kanouté (mali, Sevilla): az andalúziai csapat az év végén kisebb hullámvölgybe került, de az új esztendő jól kezdődött számára. A spanyol kupában a Málaga ellen idegenben nyert 3-0-ra, majd a bajnokságban a Real Sociedadot győzte le 3-2-re, utóbbi meccsen Kanouté duplázni tudott, és a mezőny legjobbja volt.

Antonio di Natale (olasz, Udinese): az előző idény olasz gólkirálya a jelenlegi szezonban is nagyüzemben szállítja a gólokat, a múlt héten háromszor talált be. Az, hogy a Chievo Verona ellen otthon eredményes volt, nem számított szenzációnak, az viszont már annál inkább, hogy az AC Milan otthonában duplázni tudott.

www.global-soccer.eu