Vágólapra másolva!
Hónapok óta nem léphet pályára Mészáros Norbert, a DVSC labdarúgócsapatának védője, aki szerint az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) bizonyítékok nélkül tiltotta el őt, és bár Debrecen sokat segít neki abban, hogy kiutat találjon a helyzetből, a csapatnál történt edzőváltás kedvezőtlen fordulat a számára.

Vukasin Poleksic és Mészáros Norbert már több mint fél éve eltiltását tölti. Az UEFA fegyelmi bizottsága előbbit jövő nyárig, utóbbit ez év végéig tiltotta el. Mindkét játékost azzal vádolják, hogy nem jelentették, amikor megpróbálták őket megvesztegetni, ám míg Poleksic elismerte a mulasztást, Mészáros mindvégig tagadta, hogy egyáltalán bárki is megkereste volna a Fiorentina (3-4) elleni hazai BL-meccs előtt.

A korábbi hírek szerint vád tanúja a bochumi vesztegetési ügyben gyanúsított Dragan Mihelic és Marijo Cvrtak sofőrje volt. "Szerintem nem volt semmilyen sofőr. Nem tudtak mit rám bizonyítani az UEFA-nál, az UEFA szabályai szerint viszont a gyanú is elég ahhoz, hogy eltiltsanak valakit" - mondta az [origo]-nak Mészáros, aki még mindig nem tett le arról, hogy bebizonyítsa az igazát, de ez rengeteg pénzbe kerül. "Az eltiltásom mellé 7000 euró büntetést is kaptam, emellett a jogi intézkedések is anyagi áldozattal járnak, de a klubom mindenben nagyon segítőkész. Jólesett, hogy a Hivatásos Labdarúgók Szövetsége (FIFPro) is felfigyelt ügyünkre, és mellénk állt. Próbálunk minden lehetőségbe belekapaszkodni és kiutat keresni. A következő lehetőségünk a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) lehet, amely egyelőre nem tűzte ki a tárgyalásunkat, és információink szerint január 25-ig erre nem is kerül sor" - mondta.

Mészáros 2014 nyaráig érvényes szerződéssel bír a Debrecennel, jelenleg a második csapatnál készül. "Meglepett, hogy Herczeg András távozott a vezetőedzői posztról, hiszen ő a Loki legeredményesebb edzője. Jól kijöttem vele. Az új mesterrel, Zdenek Scasnyval még nem találkoztam. Amennyiben nem rendeződik az ügyem, akkor decemberig, vagyis egy évig nem számíthat rám, így biztosan jelentős hátrányból indulok majd nála a többiekkel szemben" - mondta a válogatott középhátvéd, aki meglepődött azon, hogy ősszel Simacot és Mijadinoszkit megpróbálták megvesztegetni a Sampdoria elleni (2-0) hazai Európa Liga-mérkőzés előtt. A két védő jelentette az ügyet a klubnak, így elkerülték a szankciókat. "Ezt nem érti meg senki, hogy én is így teszek, ha valaki megkeresett volna."