Vágólapra másolva!
A rövid téli szünet után beindult a nagyüzem az európai labdarúgásban, hiszen mindegyik topligában fordulót rendeztek. A német Bundesligából rögtön négyen is bekerültek álomcsapatunkba, amelynek csatársorát Samuel Eto'o mellett egy bahreini alkotja.

Kapus:

Thomas Kraft (német, Bayern München): Louis van Gaal nagy meglepetést okozott, amikor a téli edzőtáborban bejelentette, hogy a folytatásban Kraft lesz az első számú kapusa. A fiatal azonban a Bundesliga tavaszi nyitófordulójában bizonyított, hiszen remekül védett a Wolfsburg ellen, és még egy gólpasszt is adott.

Hátvédek:

Sascha Riether (német, Wolfsburg): a zöld-fehérek számára nem a legideálisabban kezdődött a tavaszi idény, hiszen a Bayern München ellen csak egy pontot tudtak szerezni hazai pályán. Igaz, a döntetlent sem könnyen érték el, elvégre a jobbhátvéd Riethernek a hajrában kellett egyenlítenie.

Branislav Ivanovic (szerb, Chelsea): a londoni csapat továbbra sem brillírozik, de a Blackburn Rovers ellen legalább megszerezte a három pontot. Ezt elsősorban a védelemnek köszönhette Carlo Ancelotti, elvégre a hátsó alakzat hibátlanul teljesített, ráadásul Ivanovic a másik kapu előtt is jeleskedett, ő szerezte a vezető találatot.

Francesco Bega (olasz, Brescia): Vass Ádám csapata nagyon fontos győzelmet aratott a Parma ellen, és a diadalban a legmeglepőbb az első gólszerző személye volt. A középhátvéd Bega ugyanis 1993 óta tartó profi karrierje során eddig mindössze kétszer volt eredményes, most viszont látványos találatot szerzett.

Jérémy Mathieu (francia, Valencia): a vártnál jobban megszenvedett a Deportivo ellen a Valencia a spanyol bajnokságban, a drukkereknek egészen a hajráig kellett várniuk a vezető gólig. Ekkor viszont az előrehúzódó balhátvéd éles szögből is képes volt betalálni, és ez a gól nagyon sokat ért a csapat számára.

Középpályások:

Ludovic Giuly (francia, Paris-SG): a párizsi együttes hosszú idő után ismét az aranyéremért küzd a francia bajnokságban, és a hét végén a Sochaux ellen szerezte meg a három pontot hazai pályán. A meccs legjobbja a jobbszélső Giuly volt, aki nem csak találata miatt kapott nyolcas osztályzatot a L'Équipe-től.

Torsten Frings (német, Werder Bremen): az éveken keresztül élcsapatnak számító brémaiak most a kiesés ellen küzdenek a Bundesligában, és a hét végén sokáig úgy tűnt, hogy a Hoffenheim ellen meg kell elégedniük egy ponttal. Az utolsó percben azonban a csapatkapitány Frings bődületes szabadrúgás-gólja a győzelmet jelentette a Werdernek.

Cani (spanyol, Villarreal): sokak szerint a Villarreal játssza a legszebb futballt a spanyol bajnokságban a Barcelona után, és a gárda a múlt héten is megmutatta, hogy milyen látványos játékra képes. A kupában 3-3-as döntetlent ért el a Sevilla ellen, majd a bajnokságban 4-2-re legyőzte az Osasunát, Cani mindkét meccsen betalált, a pamplonaiak ellen a félpályáról volt eredményes.

Kevin Grosskreutz (német, Dortmund): a Borussia továbbra is ellenállhatatlanul menetel a bajnoki cím felé a Bundesligában. A gárda a tavaszi szezon rajtján idegenben verte 3-1-re a Bayer Leverkusent, és különösen Grosskreutz volt elemében, hiszen két gólt szerzett, a harmadikat pedig előkészítette.

Csatárok:

Samuel Eto'o (kameruni, Internazionale): a milánói együttest mintha kicserélték volna azóta, hogy nem Rafael Benítez, hanem Leonardo ül a kispadján, hiszen azóta minden mérkőzését megnyerte. A múlt héten előbb a kupában verte 3-2-re a Genoát, majd a bajnokságban 4-1-re a Bolognát, és Eto'o mind a két összecsapáson duplázni tudott.

Ismaeel Abdullatif (Bahrein): a most zajló Ázsia-kupa nem nagyon rengette meg a világ labdarúgását, de a bahreini támadónak sikerült bekerülni az újságokba. A 24 esztendős Abdullatif ugyanis mesternégyest rúgott az India elleni csoportmérkőzésen, márpedig ez egy kontinensviadalon mindenképpen bravúrnak számít.

www.global-soccer.eu