Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség közleményben kért elnézést azoktól a szurkolóktól, akik nem jutottak be a teremlabdarúgó-bajnokság hétvégi, szegedi selejtezőjére. Az MLSZ minden olyan drukkert kártalanít, aki a csarnokon kívül rekedt.

A szövetség hétfő délutánra összehívott egy rendkívüli értekezletet a Vasas győzelmével zárult selejtezőn történtek miatt. A szegedi csarnokba szombaton több, érvényes jeggyel rendelkező FTC-szurkoló nem tudott bejutni, ezért a bejárat előtt tumultus alakult ki.

Dr. Borbély Zoltán, az MLSZ jogi és kommunikációs irodájának vezetője az [origo]-nak elmondta, hogy a szövetség álláspontja szerint nem lehet pontosan rekonstruálni, hogy mi történt Szegeden, ezért úgy döntöttek, hogy mindenkit kártalanítanak.

"A legtöbb érintett kártalanítása még szombaton, a helyszínen megtörtént, a fennmaradó mintegy harminc panasz regisztrálásra került. Ezeknek a panaszosoknak a kártalanítása rövid határidőn belül megtörténik. A felmerült kellemetlenségekért az érintett szurkolóktól ezúton is elnézést kérünk!" - olvasható az MLSZ honlapján.

Az [origo] információja szerint több hiányosság is akadt a rendezést illetően. Egyrészt a vonalkóddal ellátott jegyeket nem vonalkódos leolvasóval kezelték a beléptetéskor, ez lehetőséget adott az esetleges hamisításra, és a belépéssel való visszaélésre, illetve egy jeggyel akár többen is bemehettek.

Erdős László, az esemény főszervezője szerint az okozta a problémát, hogy a ferencvárosi ultrák közül többen is ittasak érkeztek a helyszínre. A biztonsági szolgálat ezért a rendőrséggel együtt úgy döntött, hogy nem engedi be őket, és lezárta a ferencvárosiak számára fenntartott bejáratot, így azonban mások sem tudtak bejutni.

A témáról további részleteket itt olvashat.